Dosare Juridice

VIDEO Stan Tirnoveanu, Zamfirescu Racoti & Partners: Noua lege a insolventei creeaza un mediu mult mai corect juridic comercial

de     Zamfirescu Racoti & Partners
Luni, 21 iulie 2014, 16:20 Dosare Juridice - Insolventa


Stan Tirnoveanu in studioul HotNews.ro
Foto: Zamfirescu Racoti and Partners
“Legea insolventei (nr. 85/2014) isi propune sa reuneasca aproape toata legislatia din domeniul insolventei, iar in al doilea rand, sa realizeze un tratament echitabil intre interesul debitorului si interesul creditorului”, a declarat Stan Tirnoveanu intr-un interviu realizat in studioul HotNews.ro.
 • "Anterior, din cauza unor interpretari abuzive, creditorii aveau de multe ori un tratament defavorizat. O alta directie pe care o are legea insolventei este aceea ca, pentru a evita practicile abuzive, se reglementeaza clar si distinct si transpune in continutul textului de lege practicile oneste anterioare. Legea creeaza de asemenea un mediu transparent, predictibil."
 • "Astfel, in noua lege, ca sa nu mai existe vreun dubiu, se stabileste ca cei care au creante curente dupa data deschiderii procedurii de insolventa, care sunt mai vechi de 60 de zile, pot cere trecerea la faliment. Astfel se produce o asanare a mediului economic..."
 • "Noua lege a insolventei creeaza un mediu mult mai corect juridic comercial. Asta va duce la o asanare a celor care sunt participanti aparenti la mediul economic."
 • "Daca se ajunge la reorganizare, salariatii vor fi platiti de pe pozitia a doua, dupa creditorii garantati, dar inaintea creditorului bugetar si a furnizorilor indispensabili. Daca se ajunge la faliment, salariatii sunt pe o pozitie superioara, dupa cheltuielile reprezentand continurea activitatii curente.
 •  "Este utila reglementarea insolventei persoanelor fizice. Dar sunt trei chestiuni de care trebuie sa tinem cont: 1. Suntem pregatiti sa aplicam aceasta lege? 2. Avem logistica necesara unei astfel de legi? si 3. Trebuie sa avem o lege care sa fie echilibrata. Pentru ca, daca apare o lege a insolventei persoanelor fizice, o lege de spalare de datorii a persoanelor fizice, care nu are un echilibru juridic, sigur aceasta nu va fi benefica."Citeste aici raspunsurile din cadrul intalnirii online
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1567 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  insolventa (Marţi, 22 iulie 2014, 15:11)

  MARTORUL [utilizator]

  Falimentul PF este necesar, este imperios in economia de piata. Vedeti: avem acelaşi Cod civil, comercialul a fost înglobat în civil. Nu se mai justifică deosebiri, banul este la putere. Doar băncile sunt favorizate în acest sens, ele vin şi execută silit sicriul debitorului. De ce?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by