“O restructurare reusita inseamna o restructurare in urma caruia debitorul poate relua platile si isi poate continua activitatea in conditii adecvate”, a declarat Elena Iacob, avocat senior coordonator in cadrul Zamfirescu Racoti & Partners in cadrul unei intalniri online realizate in studioul HotNews.ro.

Elena IacobFoto: Zamfirescu Racoti & Partners
  • Citeste mai jos raspunsurile din cadrul intalnirii online

Fragmente din interviul realizat in studioul HotNews.ro:

  • Un consumator diligent care se duce din timp la banca, se duce din timp la mai multe banci si analizeaza posibilitatile de refinatare si de la alti creditori are mai multe sanse sa gaseasca o solutie mai potrivita nevoilor sale si care sa-i rezolve intr-un final problemele pe care le spera a fi temporare legate de capacitatea sa de plata.
  • Ceea ce le recomand este de fiecare data sa solicite informatii detaliate cu privire la costul lunar si la costul total aplicabil pentru fiecare varianta ce poate fi oferita.
  • Posibilitatea cesionarii creditelor de consum este recunoscuta chiar si in Ordonanta 50/2010 cu privire la conditiile aplicabile acestui tip de credite.
  • Acesta cesiune insa nu poate schimba in niciun fel conditiile creditului initial care a fost transferat. Sa nu uitam: cesiunea nu schimba conditiile datoriei intiale. Consumatorul are de platit aceeasi suma in aceleasi conditii, nici mai bune, nici mai rele.

Scurta biografie

Elena Iacob este avocat colaborator coordonator al echipei de drept financiar-bancar in cadrul departamentului consultanta al ZRP din ianuarie 2008. Elena are o vasta experienta atat in domeniul bancar, in proiecte de finantare si in reglementarile privind serviciile financiare, cat si in domeniul dreptului societar si al concurentei. Elena a fost implicata in numeroase tranzactii complexe, de la operatiuni de atragere de finantare, incluzand emisiuni de obligatiuni, imprumuturi fara termen, imprumuturi subordonate, imprumuturi convertibile, la toate tipurile de finantari de proiect sau imprumuturi garantate sau negarantate.