Viceprimarul liberal al municipiului Timisoara, Dan Diaconu, a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, care a realizat in anul 2014 un raport prin care l-a declarat incompatibil dupa ce a detinut functia de viceprimar si administrator al unei societati comerciale, anunta News.ro.

Viceprimarul Dan Diaconu (PNL) a anuntat pe pagina sa de Facebook, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, definitiv, ca nu a fost incompatibil.

"Am incheiat o perioada de 4 ani deloc usori in viata mea. Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat decizia Curtii de Apel Timisoara, anuland raportul ANI cu privire la presupusa mea incompatibilitate. Pentru cei care ar astepta o pledoarie impotriva acestei institutii - ANI - nu o voi face. Nu as fi facut-o nici daca, prin absurd, as fi pierdut. Cred in continuare ca rolul ANI este unul important pentru Romania, in acest moment. Chiar daca pentru mine au fost momente grele, iar unii dintre cei cu care impart vremelnic calitatea de om politic s-au intrecut in acuze prostesti, e important sa poti distinge intre experienta personala si rolul unei institutii", spune Dan Diaconu.

Potrivit raportului intocmit de ANI in anul 2014, Dan Diaconu s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie - 18 octombrie 2012, intrucat ar fi detinut, in acelasi timp cu functia de viceprimar, si functia de administrator al S.C. Speed Distribution S.R.L., incalcand, astfel, dispozitiile Legii nr. 161/2003.

Diaconu spunea atunci ca firma era una inactiva din punct de vedere fiscal si nu desfasura vreo activitate inca din anul 2008.