Actorul Alexandru Arsinel este audiat, joi dimineata, la DIICOT in dosarul medicului Mihai Lucan. Alexandru Arsinel a fost supus unui transplant de rinichi in anul 2013, fiind operat atunci de Mihai Lucan. Lucan a fost acuzat ca l-a operat pe Arsinel "peste rand", bagandu-l in fata altor pacienti aflati de ani de zile pe lista de asteptare pentru transplant.

Alexandru ArsinelFoto: Agerpres

Dputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care l-a denuntat pe Mihai Lucan la DIICOT, a declarat ca Alexandru Arsinel a beneficiat de tratament preferential din partea medicului cand a fost supus unui transplant renal.

De asemenea, fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu afirma, in decembrie 2017, ca politicieni si oameni cu influenta au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arsinel si fostul deputat Victor Socaciu: "Nu exista multi medici sau multi pacienti ai domnului Lucan care sa nu fi stiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu stiu multi este ca politicieni si oameni cu influenta ai ultimilor 27 de ani au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale domnului profesor, pentru ei insisi sau pentru apropiati. Domnul Alexandru Arsinel (actor, membru UNPR) si domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea data) sunt doar doua exemple. Sunt sute altele", declara atunci Vlad Voiculescu.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, ca a transferat ilegal la clinica sa privata aparatura ce apartinea Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.