Procurorii DIICOT vor clasa dosarul familiei din orasul Carei care si-ar fi pus copiii sa asambleze oua de jucarie Kinder, dupa ce anchetatorii au stabilit ca minorii nu au fost exploatati de catre parinti, anunta Agerpres.

Oficiali ai DIICOT au anuntat marti ca, din verificarile efectuate de asistentii sociali, nu a reiesit faptul ca minorii au fost exploatati prin munca de catre parinti, asa cum relatau jurnalistii de la ziarului britanic 'The Sun'.

Declaratiile date de copii, lipsa absentelor de la scoala, precum si alte probe i-au determinat pe procurori sa traga concluzia ca in acest caz nu a fost savarsita nicio fapta penala, astfel incat dosarul va fi clasat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de minori.

In luna noiembrie, procurorii au deschis acest dosar in legatura cu aspectele semnalate in ziarul britanic 'The Sun' despre situatia unei familii din orasul Carei, care si-ar fi pus copiii la munca si cate 13 ore pe zi la asamblarea unor oua de jucarie Kinder.

In reportajul respectiv aparea o familie de romani formata din mama, tatal, fiul in varsta de 11 ani si fiica de 6 ani, care asamblau oua de jucarie Kinder. Jurnalistii britanici vorbeau in reportaj de 'sclavii minori' din Romania platiti cu 20 de lei pentru 1.000 de oua cu surprize. Jucariile erau trimise la o fabrica din Carei, dupa care ajungeau in Ungaria, unde erau invelite in ciocolata.