Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, ramane in arest preventiv pana la jumatatea lunii ianuarie, a decis, vineri, definitiv, Curtea de Apel Ploiesti, anunta Agerpres. Magistratii au respins ca nefondata contestatia formulata de inculpata impotriva deciziei Tribunalului Prahova care a dispus, marti, prelungirea cu 30 de zile a masurii arestului preventiv pana la data de 14 ianuarie inclusiv.

Ana Maria PatruFoto: Agerpres

Hotararea Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Conform DNA, in perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Patru, in calitate de vicepresedinte al AEP, a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti.

Anchetatorii spun ca, in schimbul primirii acestui bun, Patru a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de respectiva societate cu AEP, precum si ca va sustine firma sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

"In cursul anului 2009, suspecta Ana Maria Patru a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana Maria Patru prin sotul ei", arata DNA.

Totodata, in aceeasi calitate, Ana Maria Patru a pretins, in cursul anului 2011, de la reprezentantii aceleiasi societati comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, spun procurorii.

Ana Maria Patru a promis, in schimb, ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii, incheiate de societatea respectiva cu AEP, dar si ca va sustine firma sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

"In cursul anului 2011, in aceeasi calitate de vicepresedinte al AEP, suspecta Patru Ana Maria a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventia Anei Maria Patru. Cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise anterior a achizitionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an Patru Ana Maria a inmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane", mai arata DNA.