Invatatorul din Arges suspectat ca racola fete si baieti pe care ii ducea la locuinta sa pentru a intretine relatii sexuale cu ei si pe care ii filma a fost retinut de DIICOT, alaturi de alti doi doi suspecti - o fata de 17 ani care le gasea fetelor clienti si un barbat de 50 de ani care mergea la adolescente, stiind ca acestea sunt minore, anunta News.ro.

Al patrulea suspect din dosar, un barbat de 70 de ani, este cercetat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT l-au retinut, in urma audierilor, pe invatatorul Ion Popescu, suspectat ca exploata sexual eleve de liceu pe care le obliga sa se prostitueze in apartamente inchiriate din municipiul Campulung, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Alaturi de invatator au fost retinuti un barbat de 50 de ani din comuna Bascov, care mergea frecvent la Campulung pentru a avea relatii cu fetele exploatate, desi stia ca acestea sunt minore, dar si o tanara de 17 ani, acuzata ca le gasea adolescentelor clienti.

Cei trei vor fi prezentati, vineri, Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.

Cel de-al patrulea suspect din dosar, un barbat de 70 de ani despre care procurorii spun ca a avut relatii sexuale cu minorele si ca a pus la dispozitia uneia dintre acestea apartamentul sau pentru practicarea prostitutiei, este cercetat sub control judiciar, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Pitesti si ofiteri de politie judiciara de la BCCO Pitesti au facut, joi, trei perchezitii in municipiul Campulung, judetul Arges, la mai multe persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor si folosirea pornografiei infantile.

Din anul 2015 si pana in prezent, patru suspecti, unul dintre acestia fiind cadru didactic la o scoala generala din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de fete cu varste sub 18 ani, pe care le-au adapostit si exploatat sexual atat in locuinte inchiriate cat si in locuintele suspectilor din Campulung.

Suspectii au varste cuprinse intre 17 si 70 de ani.

Invatatorul Ion Popescu de la o scoala generala din comuna argeseana Poienarii de Muscel este suspectat ca racola fete si baieti carora le oferea mici cadouri sau facilitati si pe care ii ducea in locuinta sa din municipiul Campulung, unde intretinea relatii sexuale cu adolescentii si ii filma. Ulterior, cadrul didactic isi santaja victimele pentru ca acestea sa revina la el, arata procurorii.

"Din actele de urmarire penala efectuate in cauza reunita a rezultat savarsirea de catre Popescu Ion a infractiunilor de act sexual cu minor si folosirea prostitutiei infantile, constand in aceea ca acesta ademenea in apartamentul sau din municipiul Campulung eleve minore in scopul de a intretine cu acestea raporturi sexuale, printre minore aflandu-se patru martore si persoana vatamata minora. (...) Numitul Popescu Ion racola minori (fete si baieti) prin oferirea de mici cadouri sau alte facilitati, cu scopul de a intretine relatii sexuale cu acestia. De asemenea, potrivit sesizarii, acesta, filma partidele sexuale, pe care ulterior le posta pe diverse site-uri, in scopul santajarii persoanelor vatamate in cazul in care acestea refuzau sa vina la domiciliul sau", arata procurorii DIICOT.