Fostii oficiali ai Federatiei Romane de Box Leonard Doroftei si Viorel Sima vor fi adusi cu mandat la instanta suprema pentru a fi audiati ca martor in dosarul "Gala Bute" la urmatorul termen din dosar, pe data de 19 octombrie, anunta News.ro. Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Leonard Doroftei si fostul secretar general Viorel Sima trebuiau sa vina miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a da declaratii ca martori. Ei nu s-au prezentat, astfel ca instanta a dispus emiterea unor mandate de aducere pe numele lor, pentru a putea fi audiati in dosar.

Leonard Doroftei (foto arhivă)Foto: AGERPRES

Instanta a stabilit urmatorul termen pentru data de 19 octombrie, cand vor fi audiati cinci martori.

Avocatul Elenei Udrea a cerut, la termenul de miercuri, si audierea lui Emil Boc si Catalin Predoiu, in calitate de martori, solicitarea fiind respinsa de judecatori.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT, Gheorghe Nastasia si omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.