Creatoarea de moda Adina Buzatu, audiata joi la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei, a fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile in acest caz, anunta Mediafax.

In dosarul in care este vizata creatoarea de moda au avut loc, joi, 34 de perchezitii in Bucuresti, Prahova, Iasi, Suceava si Ilfov, la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale suspectate de infractiuni economice.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 - 2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. In fapt, persoanele in cauza, prin intermediul a 20 de societati comerciale, ar fi efectuat operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. In baza facturilor emise de firmele "fantoma", bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si TVA dedusa in mod ilegal", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca vizati in acest dosar sunt Adina Buzatu si Eugen Burada.

Odata cu creatoarea de moda, la audieri au fost aduse, la Ploiesti, alte 26 de persoane.