Fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Haineala, a castigat definitiv cel de-al doilea proces cu postul de televiziune Antena 3. Instanta a decis ca Oana Schmidt Haineala sa primeasca 10.000 de euro daune morale, anunta Pagina de media.

Oana Schmidt-Haineala (foto arhiva)Foto: Agerpres

Alaturi de postul de televiziune Antena 3, fosta sefa CSM i-a chemat in judecata, in acest dosar, si pe jurnalistul Andi Topala si societatile Sursa zilei si Jurindex Media care editeaza site-ul luju.ro. Instanta a decis ca doar Antena 3 trebuie sa-i plateasca despagubiri Oanei Schmidt Haineala.

Procesul a fost castigat de Haineala inca din aprilie 2015, dar decizia de atunci nu a fost definitiva. La vremea respectiva, atat Haineala cat si Antena 3 au atacat sentinta.

Tribunalul Bucuresti a respins ieri apelul celor doua parti si a mentinut sentinta primei instanta, Judecatoria Sectorului 1, care a decis ca Haineala trebuie sa primeasca despagubiri de 10.000 de euro de la Antena 3.

Fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a actionat Antena 3 in instanta dupa ce postul de stiri patronat de familia Voiculescu a facut o serie de emisiuni in care s-a vorbit despre presupuse legaturi ale Oanei Schmidt Haineala cu un procuror condamnat pentru coruptie.

Antena 3 "nu a realizat o preluare corecta a stirilor publicate de ceilalti parati (Luju si Sursa zilei - n.r.), ci, pornind de la esenta lor le-a difuzat catre opinia publica in mod tendentios, cu rea credinta, creand o imagine defavorabila reclamantei. Desi s-a sustinut ca sursa acestor informatii este Sursa zilei, justificarea nu poate fi primita deoarece Antena 3 a reinterpretat in mod esential informatiile factuale furnizate de Sursa zilei si de articolele publicate de aceasta, inducand opiniei publice cu un nivel mediu de educatie ideea ca persoana care conduce CSM este corupta", se arata in motivarea sentintei Judecatoriei Sectorului 1, publicata anul trecut de luju.ro.

Antena 3 a primit, in acest caz, si o amenda de 20.000 de lei de la Consiliul National al Audiovizualului.

Antena 3 a mai pierdut un proces cu fosta sefa CSM in aprilie 2014, Haineala primind atunci tot despagubiri in valoare de 10.000 de euro.