DNA nu a facut nicio solicitare la Parchetul din Brasov in legatura cu dosarul accidentului auto in care a fost implicat in urma cu doua saptamani seful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, care se afla la volanul unui autoturism aflat in proprietatea co-presedintelui PNL, Vasile Blaga. Dosarul este in cercetare la Parchetul Curtii de Apel Brasov, a declarat pentru Agerpres procurorul Ramona Diaconu, seful sectiei Urmarire Penala a Parchetului brasovean. Vasile Blaga a fost audiat luni, la sediul DNA din Capitala, el spunandu-le jurnalistilor, la iesirea de la audieri, ca a fost chemat pentru a da lamuriri in legatura cu accidentul in care a fost implicata masina sa.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

Procurorul Ramona Diaconu de la Parchetul Curtii de Apel Brasov a precizat ca "Dosarul este in cercetare si asteptam raportul de expertiza. In functie de cate zile de ingrijire necesita persoana ranita in accident, se va face incadrarea juridica. Din partea DNA nu a fost facuta nicio solicitare in legatura cu acest dosar."

Vasile Blaga declarase luni, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat pentru a da lamuriri in legatura cu accidentul in care a fost implicata masina sa: "Stiti ca a avut loc un accident cu masina mea si am dat o declaratie de martor in care am confirmat ca sunt proprietarul masinii si lucruri de genul acesta. (...) Acum doua saptamani, fiind in concediu domnul chestor Popa, eu l-am rugat sa-mi ia masina (...) si a avut un accident usor la Brasov. S-a deschis, cum este si normal, un dosar penal."

El a sustinut ca a fost intrebat despre achizitionarea masinii, unde o tine si alte detalii.

Vasile Blaga a precizat ca paguba nu este mare, in conditiile in care in urma accidentului s-a spart un far al masinii si s-a indoit bara de protectie.

Politicianul a adaugat ca el si chestorul Popa sunt prieteni de familie, iar acesta va achita paguba.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat pentru presa bihoreana ca evenimentul rutier petrecut pe 5 septembrie s-a soldat cu ranirea usoara a unei persoane, o femeie in varsta de 36 de ani, care a refuzat internarea in spital.

Politistii Serviciului Rutier Brasov au deschis pe numele lui Liviu Popa un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in acest caz.

Procurorii DNA au efectuat luni perchezitii in trei locatii din municipiul Oradea, dintre care doua sunt la sediul unei institutii publice, intr-un dosar privind infractiuni comise in perioada 2012 - 2014, a aratat luni Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile procurorilor DNA Oradea au vizat sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bihor si la domiciliul sefului IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Aceleasi surse au precizat ca de ancheta ar fi vizat chiar chestorul Liviu Popa.

Chestorul Liviu Popa este seful IPJ Bihor din anul 2012. In perioada 23 noiembrie 2010 - 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane.