Biroul Permanent al Senatului a decis luni sa permita unor persoane cu "certificatul necesar pentru a studia aceste documente" de la Parchetul Militar sa analizeze raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, a declarat vicepresedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru, citat de Mediafax.

"Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe langa Inalta Curte a solicitat posibilitatea sa ii fie puse la dispozitie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport si documentele respective sunt clasificate insa noi am fost de acord, mi s-a parut firesc, sa punem la dispozitie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie insa sa trimita persoane calificate, care au pregatirea si certificatul necesare pentru a studia aceste documente", a precizat Chelaru dupa sedinta BP.

Parchetul Militar a trimis o solicitare Senatului prin care cere sa ii fie pus la dispozitie raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, informatii care sunt clasificate. Potrivit documentului trimis de Parchet, solicitarea are legatura cu solutionarea Dosarului Revolutiei.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, a declarat, miercuri, 24 august, dupa discutii la Parchetul General, ca procurorul general Augustin Lazar le-a cerut sa aiba incredere ca se vor face cercetari in dosarul Revolutiei, cinci procurori urmand sa fie adusi din tara pentru ancheta reluata.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 17 iunie, confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul Revolutiei in urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu.