Fostul primar al orasului prahovean Plopeni, Octavian Zaharia, acuzat de complicitate la furt calificat si tainuire, a fost arestat preventiv, joi, intr-un dosar in care a fost retinut alaturi de alte doua persoane, in urma unor perchezitii, anunta Agerpres. Magistratii Judecatoriei Ploiesti au dispus emiterea de mandate de arestare preventiva pe numele a trei persoane retinute, miercuri, intr-un dosar de furt din locuinte, intre acestea aflandu-se si fostul primar al orasului Plopeni, Octavian Zaharia.

Politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Ploiesti au efectuat, miercuri dimineata, sase perchezitii in orasele Plopeni si Baicoi si in localitatea Paulesti la domiciliile unor persoane banuite de furt calificat.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca persoanele in cauza ar fi savarsit, incepand cu luna iunie a anului in curs, patru furturi din locuinte aflate pe raza localitatilor Paulesti si Plopeni.

"Erau vizate case locuite temporar sau in curs de amenajare, de unde banuitii ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice si produse electronice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei", se arata intr-un comunicat al IJP Prahova.

Surse judiciare au declarat ca Octavian Zaharia ii insotea pe hoti la furat, ducandu-i pe acestia cu masina la adresele vizate si aducandu-i inapoi cu bunurile furate, au adaugat sursele citate. In plus, fostul primar ajuta chiar si la vinderea respectivelor bunuri.

La domiciliile celor banuiti in cauza au fost identificate atat bunuri provenite din cele patru furturi din locuinte, cat si obiecte ce par a fi provenite din savarsirea altor infractiuni similare, respectiv noua televizoare, doua centrale termice, numeroase unelte electrice (flexuri, bormasini, autofiletante etc) si obiecte sanitare (chiuvete, baterii de chiuvete, bideuri etc).

Anchetatorii au pus in aplicare cinci mandate de aducere, persoanele respective fiind audiate la sediul Politiei.

Trei persoane au fost retinute in urma audierilor, doua dintre ele, intre care si fostul primar de la Plopeni, fiind acuzate de complicitate la furt calificat si tainuire, iar o alta fiind acuzata de furt calificat.