Tribunalul Olt a respins miercuri cererea fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, de a parasi tara si a mentinut masura preventiva a controlului judiciar luata fata de acesta, anunta Agerpres. Solutia data de Tribunalul Olt poate fi contestata. In dosarul de la Tribunalul Olt, Darius Valcov este trimis in judecata pentru fapte de coruptie, termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie.

Darius Valcov la DNAFoto: Mediafax

Valcov mai este trimis in judecata si intr-un dosar de infractiuni de coruptie aflat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Si in acest dosar Valcov este sub control judiciar, dar magistratii i-au inlaturat interdictia de a parasi tara.

"Respinge solicitarea de incetare a obligatiei de a nu parasi tara formulata de inculpatul Valcov Darius Bogdan. (...) Constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a 'controlului judiciar' privind pe inculpatul Valcov Darius Bogdan (...). mentine masura preventiva a controlului judiciar si a obligatiile stabilite in sarcina inculpatului prin Ordonanta 91/P/2015 din 16.11.2015 a Parchetului de pe langa ICCJ - DNA, respectiv: (...) d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar in fata caruia se afla cauza. e) sa nu se apropie de martori si sa nu ia legatura direct sau indirect cu acestia, respectiv cu respectiv cu : Barbu Dorina Cristina - Barbulescu Ionut - Chirita Ilie - Ghenciu Cristian-Marian - Langa Bogdan Gratian - Barbu Adi-Florinel - Paduraru Natalia - Paduraru Alexandru - Prina Minel Florin - Rotea Catalin Stefan - Susala Lucian Petrut - Timofte Petre Bogdan - Melinte Alexandru - Mocanu Marian Alexandru - Paduraru Cristian - Ramba Andrei Ovidiu - Ramba Christian Virgil", se arata in solutia pronuntata miercuri de magistratii Tribunalului Olt.