Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ca Remus Truica si printul Paul sa fie judecati in continuare in arest la domiciliu in dosarul privind retrocedarea frauduloasa a Fermei Baneasa, anunta Agerpres. Instanta suprema a admis o contestatie a DNA, dupa ce Curtea de Apel Brasov a dispus pe 20 mai inlocuirea arestului la domiciliu pentru Remus Truica si printul Paul cu masura controlului judiciar.

Remus TruicaFoto: Agerpres

In schimb, instanta suprema a respins definitiv cererea procurorilor de arestare preventiva a cetatenilor israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz si Moshe Agavi.

Remus Truica si printul Paul se afla in arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Omul de afaceri Remus Truica, printul Paul si Dan Andronic au fost trimisi in judecata saptamana trecuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, alaturi de alte persoane, in dosarul 'Ferma Baneasa'.

Remus Truica este acuzat de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, iar printul Paul, pentru cumparare de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Acuzatiile vizeaza infractiuni comise in perioada 2006 - 2013 in diferite forme de participare, in interesul obtinerii unor bunuri de o valoare deosebita, printre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de printul Paul.