Directorul general interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica, a fost eliberat, joi seara, dupa cele 24 de ore petrecute in arest, sub acuzatia de abuz in serviciu, potrivit Mediafax.

Managerul CEO a fost retinut, miercuri, sub acuzatia ca i-ar fi acordat, prin hotarare de Directorat, 120.000 de lei lui Aurel Medintu, pentru a renunta la functia de director al Diviziei Energetice.

Joi insa, dupa cele 24 de ore petrecute in arest, barbatul a fost eliberat. In momentul in care a plecat din sediul Inspectoratului de Politie al judetului Gorj, Laurentiu Ciobotarica a declarat ca s-a odihnit si ca nu doreste sa faca deocamdata alte precizari. Acesta va fi cercetat de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie, care ar putea propune vineri o noua masura preventiva in cazul sau, dupa evaluarea probelor.

"E o situatie care nu ne bucura, situatie care a creat anumite probleme de imagine asupra Complexului Energetic Oltenia. Pe noi ne intereseaza ca aceasta unitate sa mearga si salariatii sa aiba siguranta locului de munca. Avem incredere ca institutiile statului vor stabili exact situatia in care se afla. Suma de 120.000 mi se pare imorala, mai ales cand se vorbeste de disponibilizarea a mii de oameni. Vad ca exista si posibilitatea de a oferi sume consistente. I-am spus domnului director ca nu mi se pare normal. A fost o decizie a directoratului. Motivatia nu era una solida. Am putea sa spunem chiar neargumentata", a declarat pentru Mediafax, Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.