Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marti dupa-amiaza la Parchetul General, anunta Agerpres. Dan Condrea nu a dat declaratii presei la intrarea in sediul Parchetului. Firma HexiPharma se afla in centrul scandalului dezinfectantilor din spitale, fiind acuzata ca vinde dezinfectanti diluati de pana la 10 ori. Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit "un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare", a anuntat miercurea trecuta Parchetul General, intr-un comunicat.

Parchetul General a anuntat miercurea trecuta ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

Mai multe perchezitii au avut loc sambata trecuta la cladiri care apartin Hexi Pharma, dar si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

Ministerul Sanatatii a publicat, vinerea trecuta, in urma presiunilor publice, lista spitalelor unde au fost gasite probe neconforme in urma controalelor facute de Directiile de Sanatate Publica din tara.

Probele neconforme identificate vin de la 50 de spitale, dintre care 9 din Capitala, precum Institutul National de Endocrinologie "Parhon", Spitalul de Urgenta "Pantelimon", Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Spitalul Universitar de Urgenta. Pe lista se mai gasesc unitati sanitare importante din tara, precum Spitalul Clinic de Copii Brasov, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati, Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj si Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi.