Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi israelieni acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, raman in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti le-a respins contestatia la prelungirea mandatelor de arestare preventiva. "Respinge ca neintemeiate contestatiile formulate de catre inculpatii Weiner Ron si Geclowicz David impotriva incheierii din 18 aprilie 2016 a Tribunalului Bucuresti sectia I penala", a decis marti Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

Tribunalul Bucuresti a decis pe 18 aprilie sa prelungeasca mandatele de arestare preventiva cu 30 de zile, emise pe numele celor doi israelieni acuzati ca au incercat intimidarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Weiner Ron si Geclowicz David sunt arestati preventiv pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru aceasta misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o lista cu opt persoane pe care ar fi trebuit sa le urmareasca, printre care se afla procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si alte persoane apropiate acesteia.

In acelasi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea in lipsa a lui Yossi Barkshtein, barbatul fiind a treia persoana vizata de ancheta.

Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marti, ca nu a primit "informatii de la SIE in dosarul privind presiunile facute asupra sefului DNA" desi a "cerut sprijin de la toate institutiile partenere".

"Inca nu am identificat cine sunt clientii firmei in aceasta operatiune. Exista indicii. Nu am primit informatii de la SIE. Am cerut sprijinul tuturor institutiilor partenere", a declarat Daniel Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT.