Procurorii DIICOT au dispus masura controlului judiciar in ceea ce il priveste pe omul de afaceri Nelu Iordache, acesta fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani, evaziune fiscala si instigare la inselaciune, potrivit Mediafax.

Nelu IordacheFoto: Agerpres

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost dus la DIICOT, joi, dupa ce procurorii au facut perchezitii atat la locuinta acestuia cat si la sediul firmei pe care o detine. Ulterior, a fost dus la parchet unde s-a dispus masura controlului judiciar. Alte sase persoane au fost puse sub control judiciar iar pentru sase dintre suspecti au fost emise ordonante de retinere.

In total, s-au facut 37 de perchezitii, in Ilfov, Bucuresti, Pitesti, Galati, Calarasi si Giurgiu, prejudiciul fiind estimat de DIICOT la 13.130.977 de lei.

"Incepand cu anul 2011 o societate cumpara, prin diferite persoane, de la persoane vatamate cantitati mari de piatra sau alte bunuri, introducand la plata file cec fara acoperire. Marfurile achizitionate astfel erau livrate catre diversi beneficiari, in special catre Romstrade si o alta societate, prin intermediul altor doua firme, la preturi mult mai mici decat cele de achizitie", sustin procurorii.