Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DIICOT, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul legat de deturnarea unor bani primiti de Federatia Romana de Fotbal de la FIFA, anunta Agerpres. "Dragii mei, nu stiu nimic. Nici nu stiu sa ascund ceva, ce Dumnezeu?" le-a spus Dragomis jurnalistilor, la intrarea in sediul DIICOT.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

Ora 10:27: Dumitru Dragomir a parasit sediul DIICOT, spunandu-le jurnalistilor ca "M-au intrebat (procurorii - n.red.) ce s-a discutat in Comitetele Executive, ce hotarari s-au luat. La unele am fost, la unele nu am fost. Am jurat ca spun adevarul si am spus adevarul. Nici nu puteam sa mint, ca eu uit. M-au intrebat de alte probleme, dar de milionul asta nu m-a intrebat nimeni. M-au intrebat cum se proceda in Comitetele Executive, dar de restul pe mine nu m-au intrebat. Cine putea sa aduca bani de la FIFA sau de la UEFA decat Mircea Sandu? Daca nu aducea el bani nu se facea baza. Dar orice faci bine in Romania... Eu eram cam in contra cu federatia, eram singurul care mai bagam piciorul pe frana. Eu zic ca Mircea Sandu a facut lucruri bune. Aici stii vreodata cand vii si cand pleci, sunteti nebuni? Aici vii cand te cheama, pleci daca iti mai dau drumul. Bai, am fost dragut, gata."

Mai multi fosti oficiali ai FRF sunt suspectati de deturnarea unui milion de euro, bani pe care forul romanesc i-a primit de la FIFA, in perioada 2010-2012.

Mai multi oameni din lumea fotbalului au fost citati, saptamana aceasta, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiati ca martori in acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, in perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniti din finantarea FRF de catre FIFA, care au fost supusi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice si fizice.