Tortionarul Alexandru Visinescu, care a fost condamnat definitiv, miercuri dimineata, la 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, a fost ridicat de acasa de politisti miercuri dupa-amiaza si dus la un spital penitenciar, unde va sta 21 de zile in carantina. Dupa perioada de carantina, numita "de tranzitie", Visinescu urmeaza sa fie transferat intr-un penitenciar, unde urmeaza sa isi execute condamnarea. La iesirea din locuinta sa, Visinescu nu a dat nicio declaratie jurnalistilor prezenti. El era incatusat, avand peste catuse un fular rosu, relateaza Mediafax.

Alexandru VisinescuFoto: Agerpres/AP

Dupa aflarea sentintei, Alexandru Visinescu a fost vizitat de un apropiat, fost subaltern, care a venit cel mai probabil sa il incurajeze. George Buzna a declarat ca nu stie daca Visinescu va face fata unei sentinte "atat de grele" si ca el a lucrat cu fostul tortionar in anii '70, caracterizandu-l pe acesta ca fiind "un om calm si un superior bun".

Politistii au stat mai mult de o jumatate de ora in locuinta lui Visinescu.

Alexandru Visinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunista trimis in judecata, a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 20 de ani de inchisoare.

In prima instanta, Curtea de Apel Bucuresti decisese aceeasi pedeapsa pentru Alexandru Visinescu.