Primarul oraşului-staţiune Băile Herculane a fost trimis, luni, în judecată, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, prin rechizitoriul din data de 3 februarie, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată şi abuz în serviciu, anunta Agerpres.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Caraş-Severin.

Potrivit Partchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi secretarul Primăriei Băile Herculane, Aurelia Dumitrache, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. De asemenea, alte două persoane au fost trimise în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu.

În fapt, primarul oraşului Băile Herculane, în complicitate cu ceilalţi inculpaţi, au acţionat, în perioada 2012 - 2014, pentru obţinerea de beneficii financiare nelegitime prin atribuirea în mod fraudulos a unor suprafeţe de teren din domeniul privat al oraşului către oameni de afaceri clientelari, prejudiciind Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane, cu suma de peste 130 mii euro.

În urma unor percheziţii efectuate pe 25 iulie 2015, atât primarul, cât şi secretarul oraşului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar mai apoi au fost cercetaţi având aplicată măsura preventivă a controlului judiciar. Atribuţiile primarului au fost preluate de către viceprimarul Gore Domilescu.