Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat joi la sediul Judecatoriei sectorului 5, in dosarul in care Parchetul General solicita redeschiderea urmaririi penale impotriva fostului presedinte in legatura cu o declaratie pe care acesta a facut-o in 2007 in contextul demersurilor de suspendare a sa din functie. Traian Basescu a venit in jurul orei 8:40, insa procesul lui este programat pentru ora 12:00, potrivit Agerpres.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Basescu in urma unei plangeri depuse impotriva fostului presedinte de Ioan Serb. Initial, cererea Parchetului a fost trimisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei sectorului 5.

"Cineva a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. Si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", declara Basescu, la inceputul lunii octombrie.

Pe 17 aprilie 2007, Traian Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute: "In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa.

Traian Basescu a renuntat apoi la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Basescu in urma unor plangeri depuse de diverse persoane impotriva fostului sef al statului.