Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in cazul judecatorului care a decis eliberarea lui Cristian Popescu Piedone

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 12 noiembrie 2015, 10:24 Dosare Juridice


Cristian Popescu Piedone
Foto: Hotnews
Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si face verificari in cazul judecatorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis eliberarea din arestul preventiv a lui Cristian Popescu Piedone si a celor doua functionare din primarie, anunta Agerpres. Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone sa fie eliberat din arest, decizia fiind definitiva. Cristian Popescu Piedone a fost arestat preventiv in legatura cu autorizarea functionarii clubului Colectiv.

De asemenea, au fost eliberate din arest preventiv si cele doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu.

Curtea de Apel Bucuresti a admis miercuri contestatiile formulate de Piedone si cele doua functionare la decizia de arestare luata pe 7 noiembrie de Tribunalul Bucuresti, respingand, ca nefondata, propunerea DNA de arestare a celor trei. Decizia de eliberare a fost luata de judecatorul Constantinescu Constantin Luchian.

Potrivit DNA, in calitate primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

In acelasi timp, cele doua functionare din Primarie, Aurelia Iofciu si Luminita Ganea, l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat.

In cadrul procesului de saptamana trecuta de la Tribunalul Bucuresti, Piedone le-a cerut judecatorilor sa nu fie arestat deoarece are probleme cu sanatatea (afectiuni cardiace).

De asemenea, avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


11353 vizualizari

 • +9 (17 voturi)    
  Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:37)

  indoiala [anonim]

  n-ar fi mai bine o celula in care sa intre si eliberatorul primarului?

  sa schimbam legea si sa punem sa semneze pe autorizatiile de functionare subordonatii , nu?
  si sa functionam fara primari, ca si asa ei semneaza in dorul lelii, adica formal, nu?
  • +6 (8 voturi)    
   Intrebari (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:28)

   Intrebari [anonim] i-a raspuns lui indoiala

   Dar pentru achitarea lui Bradisteanu, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru eliberarea lui Oparescu, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru eliberarea anticipata, pe motiv ca a scis, chipurile, lucrari stiintifice Gigi Bekali, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru eliberarea anticipata, pe motiv ca a scis, chipurile, lucrari stiintifice SRS, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru eliberarea anticipata, pe motiv ca a scis, chipurile, lucrari stiintifice Gica Popescu, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru eliberarea anticipata, pe motiv ca a scis, chipurile, lucrari stiintifice Copos, s-a sesizat din oficiu Inspectia judiciara ?
   Dar pentru ca parchetul general a inchis mii de dosare privind fraudarea masiva a areferendumului din 2012, in ciuda probelor zdrobitoare, prezentate de procurori, s-a sesizat din oficiu Inspectia Judiciara ?
  • -3 (5 voturi)    
   Autorizațiile nu ar trebui semnate de primar (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:49)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui indoiala

   ci de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei care le emite.

   Simirad povestea că în fiecare miercuri el semna un teanc de hârtii de un metru și la un asemenea volum e clar că nicio persoană nu are capacitatea fizică de a verifica tot ce semnează.

   Într-o comună de câteva mii de locuitori, primarul poate semna el însuși fiecare autorizație. Dar în orașe cu sute de mii de locuitori sau în sectoarele Bucureștiului semnătura primarului devine doar o glumă proastă. Autorizațiile trebuie emise de către instituție, nu către persoană. Și așa cum s-a renunțat la ștampilă, trebui renunțat și la semnătura primarului pe orice act. E suficient dacă semnează șeful serviciului respectiv.
 • -6 (16 voturi)    
  Este sau nu independent judecatorul? (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:45)

  Alex D [utilizator]

  Cum este posibil sa se sesizeze instant Inspectia fara a fi evidenta o presiune uriasa pe judecatori?
  Sau mesajul care se vrea transmis este: Dati numai cum "trebuie" deciziile sau va sanctionam!

  Si cat de amatori pot fi cei de la Inspectie? Daca se sesizau la cel putin o luna de zile, sa faca o analiza a respectivului judecator, nimeni nu ar avea ce sa comenteze, subiectul era de mult uitat, plus ca aveau oportunitatea sa prezinte si alte cazuri, daca respectivul judecator avea o istorie.

  Prin decizia asta intempestiva se ridica un mare sens de intrebare la tot ce s-a zis despres sistem si cat de reformat a ajuns.
  • +3 (5 voturi)    
   Nu zau? (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:10)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Alex D

   Sesizarea nu inseamna nicidecum automat o decizie.
   Te sesizezi imediat cand banuiesti o neregula, iar apoi, n-ai decat sa cercetezi o luna sau un an intreaga tarasenie si, la urma, dai un verdict.
   Ce n-ai inteles ?
   I-auzi domne, trebuiau sa se sezizeze dupa o luna!
   De unde va vin ideile astea?
 • +7 (15 voturi)    
  foarte bine (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:47)

  bogdan1477 [utilizator]

  Trebuie bagata frica si in judecatorii care dau sentinte dupa cum vine spaga sau pur si simplu ca sa-si bata joc de dna.
  • -2 (2 voturi)    
   Te-ai trezit? (Joi, 12 noiembrie 2015, 16:10)

   mopsu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   ai fost la un curs de bune maniere ? He he ( la oi )
 • -4 (12 voturi)    
  justitie la comanda (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:51)

  xanti [utilizator]

  Sentintele trebuiesc date in functie de interesele puterii.
  Cine da banul comanda muzica.
 • +2 (10 voturi)    
  Stat de drept. (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:52)

  Marionette [utilizator]

  Acum se va vedea cat de stat de drept suntem.
  1. Daca IJ ii va gasi vinovati pe cei care i-au eliberat si ii va sanctiona, pe langa abuzul fata de Piedone si doamnele de la departamentul comercial vor fi abuzati si niste magistrati care au respectat legea. Deci se va merge in continuare spre abuz, ca "asa vor comentatorii de pe net".
  2. Daca IJ va cerceta si va constata ca Piedone si doamnele au fost eliberate respectandu-se legea atunci inseamna ca avem un stat de drept.

  Atentie, scosi din arest nu inseamna ca vor fi gasiti nevinovati. Poate ca li se va imputa ceva, desi stiu ca legea in situatia lor le este perfect favorabila, adica au mari sanse sa scape si nevinovati.
  Da, stiu, este frustrant ca unul vadit cazut pe partea coruptiei, demagogiei, sa iasa nevinovat, dar incendiul acela se putea intampla oricarui primar, inclusiv curat ca lacrima si dedicat.
  Ideea e sa stii sigur ca legea te apara si esti in siguranta daca respecti un pachet de reguli indiferent ca esti primar gras si scarbos indiferent ca esti inger.
  • +4 (6 voturi)    
   Vorbesti numai tampenii (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:14)

   tavyy [anonim] i-a raspuns lui Marionette

   "incendiul acela se putea intampla oricarui primar, inclusiv curat ca lacrima si dedicat. " .
   TOTAL FALS. Inainte sa semnezi o autorizatie de functionare trebuie sa verifici la sange ca acel bar/local indeplineste toate normele de siguranta. Cand esti primar esti responsabil de tot ce se inatmpla in curtea ta deoarece tu semenzi ultimul. Nu poti arunca vina pe subordonati dearece tot tu i-ai angajat. Daca angajatii semneaza hartiile si tu descoperi ca nu au verificat totul bine atunci ii dai afara si angajezi altii mai buni.
   Asa ca lasa-o moarta cu i se putea intampla oricui.
  • -2 (4 voturi)    
   . (Joi, 12 noiembrie 2015, 13:21)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

   Cred ca se doreste ca masura arestului preventiv sa devina o normalitate, chiar si atunci cand este un abuz.
   Cineva acolo sus are interesul sa hraneasca "furia strazii" a celor care vor razbunare nu dreptate.
   Se pare ca se lucreaza la un nou segment de populatie care sa preia rolul fostilor mineri de "detasament de ordine".
 • +5 (9 voturi)    
  INSPECTIA JUDICIARA , BRATUL "INARMAT" AL CSM ! (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:55)

  Susufler0 [utilizator]

  Totdeauna o sesizare "din oficiu", in orice domeniu s-ar produce, inseamna ca "nu iese fum fara foc". Desi asi putea fi contrazis pt ca in Romania uneori au ars paduri de-a impanzit fumul toata tara si , cu toate astea, nu s-a autosesizat nimeni din cei care trebuiau sa se autosesizeze. In domeniul dreptului, o autosesizare trebuie sa aiba la baza o suspiciune. Inspectia Judiciara este datoare sa motiveze, cat de general, dar sa motiveze, de ce s-a autosesizat in cazul judecatorului care l-a eliberat pe Piedone. Ne multumim si daca spune ca i s-a parut dubioasa eliberarea pur si simplu, fara a se lua o masura de supraveghere a Primarului sau a celor 2 functionare ale Primariei Sectorului 4. Atat, dar s-o spuna !
  • 0 (0 voturi)    
   Depinde de motiv dac-o spune sau nu. (Joi, 12 noiembrie 2015, 18:48)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Dacă sesizarea din oficiu pleacă de la un denunț anonim cum că judecătorul ar fi luat șpagă de la Piedone e mai bine ca Inspecția să nu expună motivul.
 • +7 (9 voturi)    
  penalii Romaniiei si acolitii lor din Justitie... (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:55)

  lili [anonim]

  Luchian Constantin Constantinescu, judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care a dispus, miercuri, eliberarea din arest a lui Piedone, este colegul de complet al Vioricăi Costiniu, alături de care a dat sentinţa în dosarul Transferurilor, cauza fiind ulterior rejudecată.
  Acesta este partenerul obișnuit de complet al controversatei judecătoare Viorica Costiniu, adversara declarata a DNA, cea care l-a eliberat pe Sorin Oprescu!
  Soțul Vioricăi Costiniu, Florin Costiniu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu supendare în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu.
  Iar în ultimii ani, presa a comentat negativ mai multe decizii ale judecătoarei Costiniu, printre care eliberarea din arest a lui Sorin Ovidiu Vîntu sau refuzul de a-l aresta pe Puiu Popoviciu, anchetat de DNA. Ca preşedinte onorific al AMR, ea le-a luat apărarea magistraţilor care l-au pus în libertate pe Serghei Gorbunov, autorul unui dublu asasinat la Braşov.
  În fine, în anii trecuți, DNA a reclamat-o pe Viorica Costiniu la CSM pentru "rea-voinţă", întrucât a insistat şase luni să primească dosarul "Poşta", înainte ca ancheta să fie finalizată, sub pretextul că trebuie să soluţioneze plângerea făcută de unul dintre învinuiţi împotriva urmăririi penale, deşi, potrivit unei decizii de îndrumare a instanţei supreme, o astfel de plângere trebuie respinsă ca inadmisibilă.
 • +4 (8 voturi)    
  Inspectia judiciara. (Joi, 12 noiembrie 2015, 10:56)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  La puscarie cu pacaliciul national!
 • 0 (12 voturi)    
  Jos mainile de pe Justitie! (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:02)

  Miky60 [utilizator]

  De ce nu este lasata Justitia sa-si faca treaba! De ce sunt presiuni pe Justitie sa ia anumite decizii? Justitia este formata din Tehnocrati, trebuie lasata sa-si faca treaba, jos mainile de pe ea!
  • +1 (5 voturi)    
   Miky60 este Trol (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:09)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Pa !
 • +6 (8 voturi)    
  Interesant (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:10)

  Cataleya [utilizator]

  Adica de vina sunt subalternii. Dar pe aia cine-i controleaza? Nu seful lor direct, in cazul de fata - Piedone?
  Altfel ce rost mai are functia de primar daca respectivul este exonerat de orice vina, indiferent ce hartii semneaza!?
  In alta ordine de idei, chiar daca CSM il va gasi vinovat pe judecator, acesta va fi pedepsit disciplinar, sub o forma sau alta, dar mai departe? Ramane Piedone in libertate, data fiind decizia definitiva data de acel judecator sau se anuleaza decizia si procurorii pot sa ceara din nou arestarea lui Piedone?
 • +8 (8 voturi)    
  /// (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:12)

  hmara [utilizator]

  Mazeta, dormi?

  Nu mai zici nimic?
 • +5 (9 voturi)    
  RUȘINE LOR ! Gașca de la Curtea de Apel Bucuresti (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:16)

  corado [anonim]

  Lupascu Dan si Costiniu Viorica, fac prozeliti precum acest Constantin Luchian Constantinescu. Acum se intelege de ce trebuia indepartata Camelia Bogdan.
 • -3 (11 voturi)    
  Trist (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:21)

  The Special One [utilizator]

  Sa inteleg ca judecatorii trebuie sa judece cum vrea inspectia judiciara?

  Aici nu se sesizeaza CSM independenta justititei??
  • +3 (5 voturi)    
   Ai citit articolul? (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:14)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui The Special One

   "avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai."
   Pana si avocatii lui Piedone le considera vinovate pe subalternele acestuia si, totusi, judecatorul le-a eliberat si pe ele. Toti 3 fara absolut nicio interdictie. Liberi ca pasarile cerului. Dar 53 de oameni sunt morti din cauza lor!
   Deci, chiar nu e nimeni de vina?
   • -2 (4 voturi)    
    Aici nu e daca e sunt de vina sau nu (Joi, 12 noiembrie 2015, 13:56)

    The Special One [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    Ca nu se judeca pe fond. E doar cererea de arestare preveentiva care e o masura exceptionala, in general orice om trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie.

    Si da prefer 10 ani pe fond, decat arestari de ochii lumii ( Cocos si nu mai stiu care )
 • +4 (6 voturi)    
  Prevedere (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:21)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  n complice la crima nu poate fi arestat decit de la 100 de morti in sus. Politrucul traseist are doar 53 pe constiinta.
 • +5 (7 voturi)    
  Judecator incompetent (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:23)

  Luju [anonim]

  Spicuiri dintr-un articol de pe luju.ro:
  "O critica mult mai dura a suferit insa judecatorul Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, despre care judecatorii ICCJ au precizat ca “argumentele avute in vedere la pronuntarea solutiei sunt lapidare, neconvingatoare, uneori lipsind de continut esenta motivarii, de exemplu, in sentinta penala nr. 45/F/14 ianuarie 2011, nu se motiveaza achitarea inculpatului Haci Karaman. Judecatorul candidat nu cunoaste jurisprudenta ICCJ referitoare la publicitatea sedintei de judecata (…) hotararile nu au relevat o cunoastere aprofundata a normelor de drept comunitar, a jurisprudentei CEDO si a ICCJ”.
 • +6 (8 voturi)    
  Judecator incompetent (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:26)

  Luju [anonim]

  Linkul catre articolul respectiv:
  http://m.luju.ro/inalta-curte-i-a-desfiintat-pe-majoritatea-judecatorilor-candidati-la-sectia-penala-si-civila-raport-cutremurator-despre-cat-de-bine-pregatiti-sunt-judecatorii-care-se-doresc-la-suprema
 • +5 (7 voturi)    
  sper sa ii si sanctioneze... (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:30)

  liviu_ [utilizator]

  poate invatam si noi totusi macar in asemenea situatii sa ne comportam corect...

  ca vad ca incet incet scapa totu... in 1-2-3 luni pana o sa se judece cazu... lumea uita si in cel mai bun caz ceva cu suspendare ca doar ce naiba... aia oricum nu ii invine nimeni, nu?!

  ne vedem la urmatoru dezastru...
 • 0 (10 voturi)    
  iar "oprobiu public" ??! (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:43)

  hehe [anonim]

  bagam in codul penal si "oprobiu public" ?
  Alta explicatie ca patronii, primarul, functionarele si pompierii sa stea la inchisoare nu exista ...

  Hai sa vedeti de ce nu imi place mie justitia : niste baieti politicieni + niste baieti care reprezinta unele institutii isi dau seama ca populatia este revoltata de modul in care fac ei treaba (revoltata pe buna dreptate) => ca sa ramana ei sau cel putin majoritatea in picioare se gandesc sa foloseasca justitia (si uite ca le si MERGE !) ca sa faca spectacol ... arestare preventiva pt niste persoane care nu pot schimba cu ceva situatia si nici pericol social nu sunt, si uite ca acesti oameni trebuie sa stea dupa gratii pana sa fie condamnati !

  REPET : nu zic ca nu merita sa fie condamnati, spun ca nu trebuie sa stea legati pana atunci si MA OFTICA si vad mai PERICULOS ca cineva poate controla JUSTITIA sa faca acest lucru !
  • -2 (4 voturi)    
   . (Joi, 12 noiembrie 2015, 13:11)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui hehe

   Cineva acolo sus are interesul sa hraneasca furia muncitoreasca a celor care vor razbunare nu dreptate.
   Se pare ca se pregateste un nou segment de populatie care sa preia rolul fostilor mineri de "detasament de ordine". "furia strazii" cum a denumit-o Tapalaga in articolul de azi.
 • +3 (9 voturi)    
  Sunt Acopeirt de acte ! (Joi, 12 noiembrie 2015, 11:55)

  Piedone [anonim]

  Cum credeti ca gandeste piedone acum:
  "Zice-ti ce vreti fraierilor dar sunt acoperit de acte ! mancati kkt cu lingura dar eu chiar sunt acoperit de acte ! Si ca sa va arat cat sunt de bun, o sa fuck un monument (tot pe banii vostri) la colectiv in memoria fraierilor(pardon oamenilor) ce au murit acolo ! Astept sa ma votati la anul !"
  • -3 (5 voturi)    
   Prietene! (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:30)

   Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Piedone

   Alfabetizeaza-te si apoi spune judecatorilor ce solutii sa dea!
 • -1 (5 voturi)    
  In ura voastra ... (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:12)

  Sutcivni [utilizator]

  fata de pionul Piedone, nu vedeti marii rechini care se pare ca vor scapa si inca ca si samariteni.

  Adevarul este in alta parte! Este la Masoneria din Romania in frunte cu ALOGENUL SEF Itzac Isarescu.

  Trezirea.
 • +3 (3 voturi)    
  Responsabilitate (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:16)

  gika [anonim]

  In Romania nu exista responsabilitate in doemeniul puiblic, acest lucru o sa dispara numai prin arestarea celor care gresesc.
 • -3 (5 voturi)    
  . (Joi, 12 noiembrie 2015, 12:33)

  Marius Muntean [utilizator]

  Piedone se face vinovat probabil de neglijenta in serviciu si nimic nu justifica arestarea lui preventiva mai ales ca omul si-a dat deja demisia din primarie.
  Acum judecatorul este verificat de inspectia judiciara pentru ca l-a eliberat pe Piedone din arest preventiv.
  Se pare ca cineva acolo sus are interesul sa hraneasca furia muncitoreasca a celor care vor razbunare nu dreptate.
 • +4 (4 voturi)    
  Marea Linsare (Joi, 12 noiembrie 2015, 14:11)

  CititorulComentator [utilizator]

  In curand.
 • 0 (4 voturi)    
  Primarul pune semnatura si nu raspunde ??? (Joi, 12 noiembrie 2015, 17:18)

  Curtea de Apel Bucuresti -infectata de Mafie !!! [anonim]

  Primarul Piedone pune semnatura si nu raspunde pentru ia ???

  5 o de morti !!!

  Primarul(Acoperit de Mafia Voiculescu) nu raspunde pentru semnatura lui si merge la plimbare cu aprobarea Judecatorilor corupt de la Curtea de Apel Bucuresti .

  Curtea de Apel Bucuresti este infectata de CORUPTIE si a acoperit ultima frauda in cazul COLECTIV dupa ce a pus o pe Judecatoarea Camelia Bogdan (Dosarul ICA)pe linie morata .

  Aici nu este suficent sa intre CSM cu Inspectia Juridica -SRI si DNA cu ochii pe conducerea corupta al Curtii de Apel Bucuresti care va mai vinde DOSARE daca nu va fii stopat .


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by