Tribunalul Bucuresti judeca vineri un nou termen in procesul intentat de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, postului de televiziune Antena 3, in legatura cu o serie de afirmatii la adresa ei facute in emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014, anunta Agerpres.

Laura Codruta KovesiFoto: HotNews / DP

Pe 12 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au audiat pe Valentin Selaru, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, martor propus de Laura Codruta Kovesi, si pe jurnalista Adina Anghelescu, martor din partea lui Razvan Savaliuc, in sala de judecata fiind prezenta si sefa DNA.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si pe jurnalistii Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc, reclamand faptul ca in emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie a fost acuzata ca ar fi musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

La termenul de vineri, 11 septembrie, este programata audierea fostului procuror Eugen Iacobescu, cel care s-a ocupat de o parte din dosarele lui Bercea Mondial.

De asemenea, Laura Codruta Kovesi va trebui sa raspunda la 10 intrebari, in cadrul unui interogatoriu propus de avocatul postului de televiziune Antena 3.

In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si pe jurnalistii Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa plateasca in solidar suma de un milion de lei reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata.

Kovesi sustine ca in emisiunea difuzata de postul Antena 3 in data de 19 iunie 2014 au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.