Bogdan Donciu, fost director general al ROMATSA, trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 26 august 2015, 13:43 Dosare Juridice


Bogdan Donciu, fost director general al ROMATSA, a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii Parchetului General pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice si instigare la fals intelectual, anunta Agerpres. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sectorului 1.

Procurorii acuza faptul ca, in perioada septembrie 2010 - februarie 2011, in cadrul ROMATSA au fost efectuate, cu incalcarea procedurilor expres prevazute privind recrutarea, receptia, angajarea, avansarea, promovarea si numirea personalului, o serie de angajari, scopul incheierii contractelor de munca fiind cel de a suplimenta veniturile considerate neindestulatoare ale unor persoane angajate in cadrul Ministerului Transporturilor (sub autoritatea caruia isi desfasoara activitatea RA ROMATSA) sau la Guvern.

"Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, in perioada februarie - martie 2011, Bogdan Donciu, in calitate de director general al RA ROMATSA, a determinat persoanele aflate la conducerea compartimentelor de resurse umane sa procedeze la angajarea mai multor persoane, context in care, in cazul a doua dintre acestea, pentru a se da o aparenta de legalitate, s-a procedat la organizarea fictiva a unui examen, scop in care au fost intocmite si inregistrate documente privind organizarea, la 28 februarie 2011, a unui examen in vederea ocuparii celor doua posturi", arata procurorii.

Parchetul precizeaza ca au fost intocmite documente ce constatau rezultatele examenului, iar, ca o dovada a sustinerii concursului, angajati ai ROMATSA au redactat subiecte de examen si lucrari de examinare, pe care cele doua persoane beneficiare doar le-au semnat, notele acordate constituind temeiul intocmirii deciziilor de angajare. "Bogdan Donciu, in aceeasi calitate, in intervalul septembrie - octombrie 2010, a determinat persoane aflate la conducerea Serviciului Resurse Umane pentru ca, in virtutea atributiilor de serviciu referitoare la intocmirea si verificarea legalitatii contractelor de munca si a deciziilor de incadrare, sa intocmeasca formele de angajare pentru patru persoane, solicitandu-le expres acest lucru si indicandu-le si data cu care acestea din urma vor fi angajate."

Procurorii mai acuza faptul ca, desi documentele necesare angajarii (inclusiv referatele privind organizarea si desfasurarea examenului) au fost intocmite de angajatii ROMATSA, in atributiile carora intrau aceste activitati, potrivit fisei postului, acestia au actionat ca urmare a cererilor explicite ale directorului general Bogdan Donciu, transmise personal sau prin intermediul sefului Serviciului Resurse Umane. "Niciuna dintre persoanele astfel angajate nu s-a prezentat la locul de munca de la RA ROMATSA, beneficiind insa de drepturile banesti si de celelalte beneficii acordate angajatilor Regiei. Pe perioada cat au fost angajate, acestora li s-au platit drepturi salariale in cuantum de 669.596 lei."

4303 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    Client psd (Miercuri, 26 august 2015, 14:35)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Si hot, ca orice pededist.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version