Sotia si cei doi copii ai lui Mircea Basescu vor fi audiati ca martori la Tribunalul Constanta in dosarul in care membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecati pentru santajarea fratelui fostului presedinte, instanta respingand insa solicitarile de audiere a fostului presedinte Traian Basescu si a lui Dorel Onaca, anunta Mediafax.

Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, a cerut, in 21 aprilie, la Tribunalul Constanta, ca in dosarul in care cinci membri ai familiei sunt judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu sa fie audiati ca martori sotia si copiii lui Mircea Basescu, Traian Basescu, Dorel Onaca, solicitand si administrarea de noi probe.

Tribunalul Constanta a decis, luni, sa respinga solicitarea pentru audierea ca martori a lui Traian Basescu, a lui Dorel Onaca si a soferului lui Marian Capatana. De asemenea, instanta a respins solicitarea de vizionare in sedinta publica a inregistrarilor audio si audio-video realizate de Florin Anghel, cu telefonul mobil sau alte dispozitive artizanale de inregistrare si puse la dispozitia organelor de urmarire penala, dar si emiterea unei adrese catre Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova pentru a inainta inregistrarile audio-video ridicate de la domiciliul lui Florin Anghel in 17 martie 2015 si 27 martie 2015.

Tribunalul a admis insa cererea Izaurei Anghel, a lui Marius Constantin, Fanica Anghel, Florin Anghel si Grinica-Ion Anghel de a fi audiati sotia lui Mircea Basescu si cei doi copii ai acestora, deoarece "ar putea oferi informatii cu privire la imprejurari in legatura cu faptele deduse judecatii".

De asemenea, Tribunalul Constanta a fost de acord cu emiterea unei adrese catre DNA Constanta pentru a comunica daca s-au formulat denunturi de catre Florin Anghel in cursul lunii martie 2015, care este stadiul cercetarilor si in ce masura a facilitat acesta identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanele denuntate, iar in caz afirmativ urmeaza a se inainta copii ale denunturilor formulate, daca prin aceasta nu se prejudiciaza ancheta penala.

La urmatorul termen de judecata, stabilit pentru 19 mai, vor fi audiati sotia si cei doi copii ai lui Mircea Basescu.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica-Ion Anghel, precum si fiica si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie 2014, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.