Politistii ilfoveni fac, joi, sapte perchezitii in patru judete, la firme si la persoane suspectate de bancruta frauduloasa si distrugere, printre cei vizati fiind si omul de afaceri Dumitru Bucsaru, pentru un credit bancar de 30 de milioane de euro luat pentru construirea unui complex de locuinte, informeaza Mediafax.

Perchezitiile au loc in judetele Ilfov, Ialomita, Dambovita si Giurgiu, la locuintele suspectilor si la societatile comerciale a trei persoane, sase persoane suspectate de bancruta frauduloasa si distrugere urmand sa fie aduse la audieri.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, ca printre persoanele vizate de anchetatori este si omul de afaceri Dumitru Bucsaru, fostul patron al clubului Unirea Urziceni, un apropiat al lui Traian Basescu si al Elenei Udrea. Anchetatorii au descins si in Complexul Imobiliar Green City.

Dumitru Bucsaru este suspectat si de distrugere, intrucat dupa intrarea in insolventa a societatii Green City, controlata de omul de afaceri, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila si centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au spus sursele din randul anchetatorilor.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2014, persoanele in cauza ar fi contractat un credit bancar, in valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinte in localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov, iar dupa ce au intrat in insolventa, ar fi instrainat activele, prezentand evidente contabile nereale lichidatorului judiciar", a precizat IPJ Ilfov.

Prejudiciul produs in acest mod a fost estimat, pana in prezent, la 1,5 milioane de lei.

Perchezitiile sunt facute de 65 de politisti de la IPJ Ilfov, sub coordonarea Parchetului Judecatoriei Cornetu.

Green City este un ansamblu rezidential dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, dintre care 24 de hectare sunt ocupate de padure si spatii verzi. Complexul cuprinde case formate din parter si un etaj, cu suprafete utile de 118 metri patrati si 110 metri patrati de curte, avand preturi pornind de la 120.000 de euro (TVA inclusa) pentru casele cu finisaje "basic" (fara faianta si gresie in bai sau parchet laminat in living, dormitoare si pe holul de la etaj) si de 136.000 de euro (TVA inclusa) pentru vilele cu finisaje "standard +". In cadrul proiectului au fost dezvoltate si un supermarket, o gradinita de stat, cabinet medical si stomatologic, farmacie, restaurant si locuri de joaca pentru copii.

Green City Construct este controlata de Dumitru Bucsaru si de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucsaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City si Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comertului.