webPR: Avocatul Florentin Tuca, intr-un dialog inedit cu Andrei Plesu, prilejuit de aparitia cartii "Galceava cu juristul din mine"

de     Tuca Zbarcea & Asociatii
Miercuri, 14 ianuarie 2015, 11:17 Dosare Juridice


Afis-Florentin Tuca in dialog cu Andrei Plesu-Galceava cu juristul din mine
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Maine, 15 ianuarie, incepand cu ora 19:00, Libraria Humanitas de la Cismigiu devine gazda evenimentului "Florentin Tuca in dialog cu Andrei Plesu". Fondatorul casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii este autorul volumului aparut la editura Humanitas sub titlul "Galceava cu juristul din mine".

Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii, va participa la un dialog inedit cu Andrei Plesu, prilejuit de aparitia cartii "Galceava cu juristul din mine", o culegere de texte scrise de avocat in ultimii ani.

Lucrarea, publicata de editura Humanitas, beneficiaza de un cuvant inainte semnat de Andrei Plesu: "In lumea romaneasca de azi, cuvantul unui jurist e mai mult decat bine-venit. Nu al unui jurist care vorbeste strict despre legi si nelegiuiri, despre drept si dreptate, ci al unui jurist care stie sa iasa din ᅡspecialitateᅡ (fara sa o abandoneze) si care e dispus sa duca dezbaterea despre justitie in largul lumii, dincolo de coduri geometrice si de prescriptii nemiloase.

Florentin Tuca_Tuca Zbarcea & Asociatii
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Florentin Tuca e, neindoielnic, un <<expert>>, dar e un expert atent la spectacolul multicolor din afara expertizei sale, un om lacom de realitate, reactiv, deschis, necomplezent si ingenios. Scrie cu dexteritate, cu umor si, uneori, cu un incomod sarcasm. Tematica volumului de fata depaseste inventarul previzibil al comentariului <<tehnic>>. E vorba despre politica si tenis, despre razboi si despre carierismele facile, despre schimonosirea barbara a limbii si despre isteria digitalizarii, despre presa, Constitutie, religie si carti. Tot ceea ce ni se ofera ne priveste."

Potrivit lui Florentin Tuca, "indiferent care sunt ratiunile exacte care m-au condus inspre aceasta colectie de texte, sunt constient ca unele dintre impresiile, fotografiile sau parerile cuprinse in ea pot naste controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine sa fi sarit in apararea dreptului si altor cauze cu prea multa patima, punand uneori in argumentatie un exces de pasiune, piper si naduf. Acelora care se vor simti necajiti ori, eventual, contrariati de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze si ingaduinta, asigurandu-i, daca asta consoleaza pe cineva, ca alter egoul meu jurist ma enerveaza adesea si pe mine."

Dialogul de la Libraria Humanitas din Cismigiu are loc joi, 15 ianuarie, de la ora 19:00 si va fi moderat de Vlad Russo. Mai multe detalii aici.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1844 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by