"Nu sunt omul compromisurilor. N-am facut afaceri cu statul. Tot ce am construit, am construit de la zero", le-a spus marti dimineata Dan Voiculescu jurnalistilor la sediul Curtii de Apel Bucuresti, care judeca marti contestatia depusa de avocatii omului de afaceri la masura controlului judiciar, impus de procurorii DNA in dosarul in care Voiculescu este acuzat de santaj. El a adaugat ca "se supune legilor ca fiecare roman", insa se va adresa CEDO in cazul in care magistratii vor decide mentinerea masurii controlului judiciar. Voiculescu a vorbit si despre dosarul ICA, el spunandu-le jurnalistilor ca "Am inteles de la domnul avocat ca se va discuta problema incadrarii juridice, daca se poate incadra la spalare de bani. Am studiat cu atentie spalarea de bani", a spus Voiculescu, adaugand ca a "studiat-o"si pe judecatoarea Camelia Bogdan, din dosarul ICA, judecator expert in domeniul spalarii banilor. Mogulul a mai spus ca in cazul sau nu se pune problema confiscarii averii, deoarece "nu are avere".

Dan VoiculescuFoto: Hotnews

UPDATE Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru joi pronuntarea unei decizii in cazul contestatiei formulate de Dan Voiculescu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia procurorilor de cercetare a sa sub control judiciar.

"Un domn spune ca l-am santajat eu in 2007. Santajul inseamna infrangerea vointei unei persoane fizice. A stat el asa infrant vreo 7 ani, si dupa 7 ani si-a adus aminte ca i-am infrant vointa in 2007. De ce dupa atatia ani?" a mai spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a mai afirmat ca nu ii e frica de o condamnare: "Pe pamant nu mi-e teama decat de mine, sa nu gresec in fata oamenilor. Imi e teama doar de boala si de Dumnezeu. Nu mi-e frica de condamnare, dar ar fi o mare nedreptate. Eu cand am intrat in aceasta lupta politica cu Basescu mi-am asumat niste riscuri."

In ceea ce o priveste pe fiica sa Camelia Voiculescu, implicata si ea in dosarul de santaj, omul de afaceri spune ca "nu cred ca e cazul pentru ca fiica mea nu are nimic, nimic, nimic, nici macar in lupta cu Basescu nu are nicio legatura. Lupta cu Basescu e a mea, mi-o asum si mergem inainte. Dosarul e intr-o faza preliminara."

Voiculescu a mai spus ca "Nimeni nu poate sa imi confiste averea pentru simplul motiv ca n-am avere. Eu neavand avere, nu se pune problema de confiscare extinsa. Nu se pune sub nicio forma problema ca Antena 3, pe care si-ar dori-o unii si altii, sa o ia, sa o confiste, sa o foloseasca."

Intrebat daca ii este frica de presa, Voiculescu a raspuns ca "Doamne fereste, sunt cel care am fondat cel mai puternic trust de presa din Romania, prin care au trecut foarte multi ziaristi valorosi. Ideea ca imi este teama de presa este ridicola. Un om cu experienta in presa, care a fondat cel mai puternic trust de presa, trebuie sa incerce sa dea niste sfaturi tinerilor jurnalisti. Daca vor sa le asculte bine, daca nu, tot bine. Nu vreau sa va organizez. Nu numai ca nu mi-e teama de presa, o iubesc. In 1991-1992 cand am facut, daca va aduceti aminte, Jurnalul National in format A4, ala a fost prima caramida la trustul Intact de acum."

El a comentat si o eventuala candidatura a Monicai Macovei la alegerile prezidentiale: "Monica Macovei din cate stiu are un dosar penal pentru enormitatea pe care a spus-o la microfonul PE, ca in Romania a fost o lovitura de stat si s-au furat 1,5 milioane de voturi. Asta inseamna defaimarea tarii. Daca candideaza, eu oricum n-am s-o votez."

Curtea de Apel Bucuresti judeca marti cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA in dosarul de santaj. Pe 10 iulie, Tribunalul Bucuresti i-a respins solicitarea lui Voiculescu, insa acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la inceputul lunii iulie, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Dan Voiculescu, intr-un dosar in care omul de afaceri este acuzat de santajarea cu campanii de discreditare a mai multor oameni de afaceri pentru a-si face publicitate la posturile de televiziune ale lui Voiculescu.