Bucuresti, 18 iulie 2013: Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat cu succes Grupul Financiar Muntenia in tranzactia de vanzare catre SIF Banat-Crisana a participatiei sale in SAI Muntenia Invest - societatea de administrare a SIF Muntenia (SIF4). Achizitia a primit recent avizul favorabil al Consiliului Concurentei, care nu a constatat nicio incompatibilitate cu un mediu concurential normal in implementarea acesteia de catre parti. De asemenea, ulterior acestui aviz, transferul a fost aprobat si de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Silvana IvanFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Aceasta tranzactie este o premiera pe piata de capital romaneasca, implicand preluarea controlului de catre un SIF asupra administratorului altui SIF.

Grupul Financiar Muntenia a fost asistat de o echipa de avocati specializati in legislatia pietelor de capital, precum si fuziuni si achizitii, coordonata de catre Silvana Ivan, avocat asociat si co-coordonatoarea departamentului piete de capital din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii. Din echipa alocata acestui proiect a facut parte si Ciprian Timofte, Avocat senior.

"A fost un proiect inedit din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, contextul in care intelegerea a fost perfectata si, de cealalta parte, noutatea unei asemenea tranzactii pe piata de capital din Romania, care au necesitat o atenta analiza atat a cadrului legal, foarte amplu in materie, cat si a impactului pe piata - din perspectiva intrunirii cerintelor pentru obtinerea avizului autoritatilor relevante, ASF si Consiliul Concurentei", ne-a declarat Silvana Ivan, coordonatoarea echipei de avocati care a consiliat vanzatorul.

Potrivit avocatei de la Tuca Zbarcea & Asociatii, negocierile dintre parti s-au purtat pe durata a cateva luni, iar tranzactia a primit unda verde o data cu avizele favorabile din partea Consiliului Concurentei si ASF.

"Ne bucura faptul ca tranzactia a primit aprobarile necesare de la autoritati, in acord cu obiectivele ambelor parti si fara impedimente juridice; in legatura cu acest aspect, expertiza echipei Tuca Zbarcea & Asociatii a fost un sprijin real", a adaugat Gabriel Filimon, Presedintele SAI Muntenia Invest.

Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii in domeniul pietelor de capital este una dintre cele mai experimentate din Romania, oferind servicii de asistenta juridica privind aspectele legislative (cerintele legale si procedurile aplicabile admiterii pe piata de capital), constituirea si functionarea societatilor listate, a firmelor de investitii, SAI-urilor si altor jucatori importanti din piata, precum si cu privire la operatiuni diverse pe piata de capital, inclusiv oferte publice, admiteri la tranzactionare etc. Totodata, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta curenta institutiilor pietei - Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 100 de avocati dintre care 21 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul ¬best friend¬ cu Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times¬ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. ¬ parte a grupului francez Sofiproteol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ArcelorMittal, AEGON etc.