In anul 2011, Administratia Strazilor Bucuresti a organizat procedura de atribuire a acordului-cadru avand ca obiect proiectarea, executia si administrarea semnalizarii rutiere orizontale si verticale in Municipiul Bucuresti, avand o valoare estimata de 45 de milioane de euro. Una dintre societatile amendate de curand de Consiliul Concurentei pentru trucarea unei licitatii publice a contestat procedura de atribuire, motiv pentru care, timp de un an de zile, aceasta a fost paralizata.

Robert Rosu-Tuca Zbarcea & AsociatiiFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Administratia Strazilor, in calitate de autoritate contractanta, reprezentata de avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, a obtinut o hotarare irevocabila in litigiul promovat de una dintre societatile a carei oferta a fost declarata necastigatoare. Victoria obtinuta ieri in fata Curtii de Apel Bucuresti permite Administratiei Strazilor ca, odata cu venirea primaverii, sa procedeze la marcarea si trasarea strazilor Capitalei.

Echipa de aparatori din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii a inclus avocati pledanti cu o bogata experienta in litigii privind achizitiile publice, fiind coordonata de Robert Rosu, Avocat asociat.

"Finalizarea cu succes a acestui litigiu este in primul rand in beneficiul sigurantei cetatenilor Capitalei. Prin solutia favorabila a Curtii de Apel Bucuresti, Bucurestiul va avea indicatoare, sensurile de mers vor fi clar delimitate, trecerile de pietoni trasate, iar riscul accidentelor de circulatie va fi redus considerabil", a precizat Robert Rosu.

Tuca Zbarcea & Asociatii este cotata in fruntea clasamentului realizat de directorul international Legal 500 in ceea ce priveste capacitatea de solutionare a disputelor. Echipa de peste 40 de avocati din cadrul departamentului de litigii si arbitraje interne si internationale reprezinta clienti la toate nivelurile sistemului jurisdictional romanesc, de la tribunalele de prima instanta pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si in proceduri speciale in fata Curtii Constitutionale si in fata instantelor nationale si internationale, in proceduri complexe de arbitraj in baza regulilor Curtii de Arbitraj Comercial International (Camera de Comert si Industrie a Romaniei), ICC, UNCITRAL si ICSID.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii

Cu o echipa formata din 95 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend" cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului "Firma de Avocatura a Anului" timp de patru ani consecutivi si desemnata "Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala" de catre Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe - premiul "Law Firm of the Year" (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum si cel mai important premiu regional atribuit de revista britanica The Lawyer - "Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani" (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management ("Best Managed Workplace") in cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.