Impozitarea activitatilor independente reprezinta un subiect de discutie extrem de aprins in aceasta perioada. Atat recentele propuneri de modificari fiscale, cat si varianta de Cod fiscal supusa atentiei publice aduc sau sunt intentionate a implementa modificari semnificative privind impozitarea activitatilor independente.

Alin Chitu -Tuca Zbarcea & Asociatii TaxFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce se va intampla efectiv si cum vor fi afectati cei care deruleaza activitati independente? Care sunt carentele noilor masuri, asa cum sunt in prezent supuse dezbaterii publice? Alin Chitu, Tax Partner in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, a discutat online cu cititorii Hotnews despre modificarile si previziunile privind impozitarea acestor activitati.

Multa vreme, regimul fiscal aplicabil activitatilor independente a incurajat desfasurarea de operatiuni economice sub aceasta forma. Din pacate, prevederi fiscale mai mult sau mai putin clare au generat, in toata aceasta perioada, o serie de interpretari creative atat din partea autoritatilor, cat si din partea contribuabililor.

Cotele foarte reduse de colectare a impozitelor indirecte, deficitele bugetelor de asigurari sociale si mai ales reducerile de impozite anuntate pentru perioada imediat urmatoare par a genera masurile prin care autoritatile urmaresc modificarea impozitarea activitatilor independente in sensul impozitarii suplimentare a acestora.

Alin Chitu este Tax Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, societate afiliata firmei de avocatura, avand o bogata experienta in materia consultantei fiscale, inclusiv in cadrul companiilor Big4. Alin a acordat consultanta unui mare numar de societati locale si multinationale in legatura cu o problematica diversa, atat in materia impozitului pe profit, cat si a impozitelor indirecte. El este specializat in aspecte privind impozitul pe profit si a acordat asistenta clientilor in legatura cu structurarea investitiilor in Romania. De asemenea, Alin a fost implicat constant in negocierea documentelor tranzactiei, atat in cazul transferurilor de active cat si in cazul transferurilor de actiuni si a coordonat diverse investigatii de tip due-diligence. El este consultant fiscal autorizat si detine un Master in finante.

  • Intalnirea online s-a incheiat. Invitatul va incerca sa raspunda la toate intrebarile relevante in limita timpului disponibil.