Donează pentru linia întâi

Peste 2.000 de companii s-au unit pentru repornirea economiei. Cum poți dona și tu 20% din impozitul pe profit platformei „Donează pentru linia întâi”

de     Smile Media
Joi, 7 mai 2020, 12:09 Donează pentru linia întâi


​Donează pentru linia întâi
Foto: Donează pentru linia întâi
La o lună de la demararea celei mai ample platforme de donații din România, peste 2.000 de companii s-au unit într-un efort comun de eradicare a coronavirusului și repornire a economiei din România.

Donează pentru linia întâi
este numele campaniei prin intermediul căreia antreprenorii, companiile, dar și orice persoană fizică pot pune umărul la furnizarea de echipamente de protecție și nu numai eroilor din prima linie. Peste 11,3 milioane de lei au fost colectați, până acum, dar lupta este departe de final.

Iar în cazul persoanelor juridice, ajutorul poate veni de două ori, dacă aleg să direcționeze 20% din impozitul pe profit către cauză, prin intermediul unui contract de sponsorizare. Doar câțiva pași mici pentru un gest atât de mare sunt necesari:

1. Dacă societatea comercială plătește impozit pe profit, suma aferentă sponsorizării este scăzută din impozitul pe profit datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat

2. Microîntreprinderile pot sponsoriza, de asemenea, Donează pentru linia întâi, urmând să deducă valoarea sponsorizării, până la nivelul de 20%, din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile

Procedura pentru redirecționarea celor 20% din impozitul pe venit este simplă. Nu trebuie decât să fie semnat un contract de sponsorizare, în două exemplare, ce ulterior trebuie înregistrat în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective a impozitului). Dacă suma donată depășește aceste limite, companiile ce plătesc impozit pe profit pot reporta diferența și continua să o deducă timp de 7 ani consecutivi. În cazul firmelor ce plătesc impozit pe venit (microîntreprinderile), diferența este, de asemenea, reportabilă și deductibilă timp de 28 de trimestre consecutive.

Din fondurile strânse pe platformă sunt achiziționate materialele și aparatura necesară în spitale, dar și pentru medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii aflați în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății. Ulterior, materialele sunt distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).sursa foto: instagram.com/cmovila

Inițiativa a reunit, până acum, peste 2.100 de companii și 31.000 de persoane fizice. Cele mai multe donații, raportate la numărul de locuitori, au venit din Voluntari, Otopeni, Popești-Leordeni, Florești și Bragadiru, în timp ce localitățile care au contribuit cel mai mult prin donații sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, și Brașov.

Până acum, prin program au fost direcționate peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.

Donează pentru linia întâi este o inițiativă aparținând companiilor Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG.

Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donații de 500.000 de lei fiecare.

În continuare este nevoie de donații pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3434 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  "linia intai" (Duminică, 10 mai 2020, 21:30)

  MDK [utilizator]

  Isi da seama cineva ca acest concept divizeaza societatea? Toti suntem linia intai nu exista diferenta. Un curier sau o casiera de supermarket sau un farmacist chiar si gunoierii sau politisti, si cei care stau in casa pentru ceilalti desi nu sunt bolnavi. Toti suntem in linia intai nu mai etichetati este gresit, invatati si voi de la tarile mai dezvoltate.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu chiar (Luni, 11 mai 2020, 11:29)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui MDK

   Există situații în care persoanele neinfectate și cele infectate trebuie să intre neapărat în contact și situații în care persoanele respective nu ar trebuii să intre în contact sau doar în mod limitat, dacă nu se știe că una dintre ele este infectată.

   În cazul în care ambele părți se comportă responsabil, riscurile de îmbolnăvire în prima situație sînt mult mai mari și necesită echipament de protecție mult mai scump.

   Din păcate, nici persoanele potențial bolnave, inclusiv cele vulnerabile, nici prea mulți din serviciile medicale și din forțele de represiune nu țin seama de măsurile elementare de protecție și autoprotecție și ne aduc pe toți ceilalți la nivelul lor de risc.

   Doar din acest motiv, al unei mase critice de incompetenți și de iresponsabili, nu există în România o diferență substanțială între oamenii cu ocupații normale care încearcă să se protejeze și un medic dintr-un spital de boli infecțioase. Doar de aceea, cît timp nu văd la nivelul celor în cauză o schimbare radicală de atitudine, nu voi avea motive să donez unor oameni care în medie cîștigă mult mai bine decît mine.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by