​Peste 10.000 de medici și asistente au beneficiat, până acum, de echipamente de protecție achiziționate din donațiile persoanelor fizice și juridice, făcute online pe platforma Donează pentru linia întâi. De asemenea, în urma donațiilor de pe platformă, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 au fost achiziționate și livrate către Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București.

VentilatorFoto: Donează pentru linia întâi

Ventilatoarele sunt vitale pentru pacienții cu infecție cu COVID-19, care dezvoltă insuficiență respiratorie severă și ajung în imposibilitatea de a respira singuri, deoarece aparatul înlocuiește funcțiile pulmonare și îi menține în viață.

În egală măsură, medicii au nevoie de echipamente de protecție, pentru a limita posibilitatea de contractare a virusului de la pacienții care sunt în curs de tratare. Până acum, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, au fost donate medicilor din spitale prin platforma Donează pentru linia întâi. De asemenea, peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri au fost distribuite către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență. Achizițiile au fost suținute prin platforma „Donează pentru linia întâi.”

Orice persoană fizică sau juridică se poate alătura demersului, donând online, accesând www.eMAG.ro/doneaza sauhttps://www.emag.ro/lp/doneaza-pentru-linia-intai-persoana-juridica-contract.

Companiile pot dona și folosind contul RO17BTRL0000SIEUDONEZRON deschis de Fundația eMAG.

„Donează pentru linia întâi” este o inițiativă aparținând Băncii Transilvania, Mobexpert, BitDefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, precum și pe toți cei din prima linie care luptă direct cu pandemia COVID-19. Campania este susținută de Metropolitan Life, care a donat un milion de lei pentru cei din linia întâi.