Parchetul Judecatoriei Targu Jiu a deschis dosar penal in cazul mortii unei tinere de 17 ani, care a decedat, miercuri, in Sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu, dupa ce i-ar fi fost administrat un antibiotic, anunta Mediafax. Dupa injectie, adolescenta a intrat in stop cardio-respirator si nu a mai putut fi salvata intrucat in sectie nu exista oxigen. Medicii au incercat sa o resusciteze, dar in zadar. Medicii nu au vrut sa ofere nicio informatie despre decesul fetei.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Jiu s-a constituit o cauza penala in care se efectueaza cercetari cu privire la imprejurarile in care a survenit, miercuri, decesul minorei T.R.M. (in varsta de 17 ani), in timp ce se afla internata la Spitalul de Judetean de Urgenta Tg. Jiu. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor si stabilirii raspunderii judiciare", a informat, joi, Biroul de presa al Ministerului Public.

"Tanara era internata de luni la Sectia ORL a Spitalului Targu Jiu pentru o interventie chirurgicala. Adolescenta de 17 ani a fost adusa la spital de catre parinti pentru a fi operata de polipi si amigdalita, ea fiind internata de doua zile. Inainte de a fi dusa in sala de operatie, medicii i-au administrat un ultim tratament. Imediat tanara s-a simtit rau. Familia fetei spune ca decesul s-a produs in urma unei injectii cu ampicilina", relateaza wwwradiotargujoi.ro.