Barbatul in varsta de 41 de ani din comuna Lalosu era decedat cand a ajuns in fata cladirii Spitalului Orasenesc Balcesti, fapt confirmat de trei medici de familie, iar in acest caz familia trebuia sa cheme ambulanta, nu sa plimbe pacientul 50 de kilometri cu masina, a declarat, joi, pentru Mediafax, Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

"Informatiile pe care le-am primit arata ca trei medici de familie au confirmat ca barbatul era decedat cand a ajuns la spital . Mai mult, este de neinteles de ce nu a fost chemata de la inceput ambulanta si a fost plimbat cu o masina particulara, asezat pe bancheta din spate. In plus, de la Ambulanta am aflat ca persoana care a sunat la 112 pentru acest caz nu era si cea care conducea masina. Astfel ca atunci cand medicii de la ambulanta au revenit cu un telefon pentru a localiza masina particulara in care se afla bolnavul, apelantul nu a stiut ce sa spuna", sustine Raed Arafat, citand din raportul primit de la Ambulanta Balcesti.

Un barbat in varsta de 41 de ani din comuna valceana Lalosu a murit, joi dimineata, dupa ce i s-a facut rau, iar un vecin l-a transportat cu masina la fostul spital din Balcesti, inchis la data de 1 aprilie printr-un ordin al Ministerului Sanatatii. Rudele barbatului au spus ca l-au transportat pe acesta la Spitalul din Balcesti fara sa stie ca unitatea sanitara a fost inchisa.

Rudele barbatului mort au spus ca dupa ce au aflat ca unitatea medicala este inchisa au sunat la Serviciul de Ambulanta din Balcesti, insa salvarea de pe tura era plecata la un alt caz de urgenta.

Victoria Senche, fost director medical al spitalului din Balcesti, sustine insa ca barbatul ar fi fost in viata cand a ajuns in fata spitalului: "Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Lalosu a avut dimineata probleme de sanatate. Medicul de dispensar din comuna nu avea program azi. Fiul sau a sunat aici la Ambulanta dar din cele doua salvari nu era niciuna disponibila. Atunci i s-a spus sa vina cu tatal sau aici. A ajuns la poarta spitalului. Din cate se stie acesta are lacat pe poarta fiind inchis de pe data de 1 aprilie, s-a dus in curte, langa spital, unde este un dispensar medical. Dar si aici cabinetele medicale erau inchise pentru ca nu se stie inca ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasa totala. Intre timp, cat fiul dumnealui a cautat un medic, omul a decedat", a declarat Victoria Senche, pentru Agerpres, precizand ca cea mai probabila cauza a decesului a fost fie o hemoragie cerebrala, fie un infarct.

La Statia de ambulanta din Balcesti sunt trei masini de interventie, cate una pe tura.

Spitalul orasenesc din Balcesti a fost inchis pe 1 aprilie si propus pentru a fi reprofilat in Camin de Batrani. Spitalul deservea populatia din sud-vestul judetului Valcea, printre care si comuna vecina, Lalosu.