Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sanatatii continuarea programului prin care se ofera gratuit lapte praf copiilor de pana la un an. "Am convenit cu Ministerul Sanatatii pentru continuarea programului de lapte praf pentru grupa de varsta 0-12 luni, chiar daca va necesita un sprijin suplimentar de la Guvern, inclusiv din fondul de rezerva", a spus Emil Boc. Potrivit acestuia, este un program "consistent" de 15 milioane de lei. Premierul a precizat ca programul va continua, insa vor fi intarite criteriile de aplicare astfel incat sa fie evitate abuzurile

"Ramane programul, intarim doar criteriile si disciplina in modul de aplicare, pentru a evita abuzurile", a aratat Emil Boc.

"Vom revizui criteriile pe baza carora acest lapte praf va fi acordat si le vom limita exact la acele categorii de copii intre 0 si 12 luni care nu beneficiaza de lapte matern, asa cum scrie legea. (...)In acele norme se regaseste si o prevedere care spune: pentru copiii care beneficiaza de lapte matern, dar au o crestere necorespunzatoare. Din punctul meu de vedere se iese din cadru legal cu aceste norme, care vor fi revizuite", a declarat, la randul sau, ministrul sanatatii, Attila Cseke.