“Erau momente in care oamenii se fereau sa se atinga de mine pentru ca stiau ca am cancer si erau convinsi ca boala este contagioasa. Nimeni nu ma asculta cu atentie atunci cand incercam sa le explic ca se insala. Mi-a fost mai usor sa ma izolez. Acum stiu ce este cu adevarat contagios printre persoanele care sufera de cancer: singuratatea”(Adriana, diagnosticata cu cancer de col uterin). Cuvintele unui bolnav nu au suficienta putere pentru a combate teoriile false care circula printre noi, dar informarea ar putea contribui la demitizarea lor.

Mituri false despre cancerFoto: Agerpress
  • Aflati pe MedLive.ro care sunt cele mai frecvente mituri false despre cancer.

​Patronatul Medicinei Integrative (www.patmedin.ro) a lansat in luna februarie campania “Informatia. Cancerul. Viata!”, prin care populatia va fi informata cu privire la un stil de viata sanatos, prevenirea riscului de imbolnavire si constientizarea necesitatii controalelor medicale regulate, in cadrul unui proiect finantat de Fondul Social European.

Proiectul isi mai propune si crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională pentru consolidarea capacitatii competentelor si stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer. Proiectul va genera un efect pozitiv pe temen lung prin consolidarea stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer, redobandindu-si astfel capacitatile fizice, psihice si intelectuale. Grupul tinta va beneficia de servicii de informare, consiliere si terapie în cadrul centrelor regionale nou formate.