In premiera in Romania, o echipa de medici de la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni a realizat saptamana aceasta un transplant renal intre gemeni identici (donator - transplantat). Avantajul acestei interventii consta in faptul ca, fiind vorba de gemeni univitelini, structura imunologica a donatorului si a celui care primeste organul se potriveste in procent de 100%, iar medicatia imunosupresoare nu mai este necesara, in acest caz riscul imunologic fiind zero, informeaza Agerpres, care citeaza un comunicat al institutiei medicale.

Prof. univ. dr. Ionel Sinescu, seful echipei de medici implicati in transplant Foto: Agerpres

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

Realizari la Fundeni

  • In 2010, au fost obtinuti indicatori medicali record: cel mai mare numar de internari, interventii chirurgicale, un profit de 1 milion de lei - in conditii de criza.
  • In ultimii 14 ani, in cadrul Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni au fost realizate numeroase transplanturi renale, dintre care 80% cu rinichi de la donatori in viata si 20% cu rinichi de la donatori in moarte cerebrala.
  • Proiectele pentru 2011 vizeaza cresterea numarului de donatori in moarte cerebrala, alaturi de dotarea corespunzatoare a blocului operator sau asigurarea unei finantari care sa permita desfasurarea activitatii in bune conditii.

Institutia este vizata de procedura de comasare initiata de Ministerul Sanatatii.

Vezi aici cum poti dona pentru dotarea Sectiei de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

http://medlive.hotnews.ro/fotogalerie-primul-transplant-medular-pentru-un-copil-cu-beta-thalassemie-majora-realizat-la-bucuresti.html