Cat ai fost copil, te-ai bucurat ca nu te-a atins niciuna din bolile contagioase de care s-au imbolnavit prietenii tai. Ingrijorarea insa reapare odata ce ai si tu, la randul tau, un copil, care se poate imbolnavi la gradinita sau la scoala si iti poate transmite boala. Afectiunile contagioase ale copilariei iau uneori forme mai severe, daca sunt contractate in anii maturitatii, iar complicatiile pot fi grave.

Citeste articolul complet pe MedLive.ro

Ionut: Daca nu am facut nici una din “bolile copilariei”, cat de speriat sau grijuliu ar trebui sa fiu, care este “worst case scenario” (varianta cea mai pesimista n.r.) si ce trebuie facut de adulti in cazul acestora (fiecareia)?

Dr. Miruna Georgescu: Daca nu ati facut nici una din bolile copilariei dar ati fost vaccinat, nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca nu ati fost vaccinat, puteti contacta oricand o boala contagioasa. In momentul in care remarcati aparitia simptomelor trebuie sa va prezentati obligatoriu la medic pentru a urmari evolutia bolii si a evita pe cat posibil aparitia complicatiilor. Daca doriti, si la varsta de adult, se poate face vaccinul pentru hepatita A, B si varicela la recomandarea medicului.