Incepand din luna ianuarie, un nou aparat de imagistica prin rezonanta magnetica, IRM 3Tesla, o noutate chiar si la nivel international, este disponibil in Hyperclinica MedLife Grivita. IRM 3T este de doua ori mai puternic decat un aparat obisnuit de rezonanta magnetica, imaginile obtinute fiind mult mai clare, fapt ce permite detectarea unor afectiuni in stadiu incipient. Datorita vitezei mari de scanare, IRM 3T este mai recomandat pentru copii si pentru persoanele claustrofobe, spre deosebire de aparatele clasice IRM. Durata mica de examinare, de 15-60 de minute, asigura un confort sporit pacientilor, iar performantele aparatului pot limita sau chiar exclude utilizarea substantei de contrast si a sedativelor.

IRM 3 Tesla Foto: MedLife

Afla ce afectiuni depisteaza noul tip de IRM si cum trebuie sa te pregatesti inainte de o testare pe MedLive.ro. Comenteaza si tu.

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) sau Rezonanta magnetica nucleara (RMN) reprezinta o investigatie moderna, foarte performanta, ce ofera informatii mai precise decat radiografia, ecografia sau tomografia computerizata. RMN-ul foloseste un camp magnetic si unde de radiofrecventa pentru a oferi imagini ale diferitelor organe si tesuturi ale corpului. In anumite situatii, pentru o mai buna vizualizare a organelor, se pot folosi substante de contrast.

Citeste si:

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.