O echipa de medici condusa de doctorul Hadi Rahimian a reusit, in decembrie 2010, la Maternitatea Regina Maria, sa ajute o pacienta sa duca la bun sfarsit o sarcina initial gemelara, ce avea complicatii majore. Unul dintre cei doi feti si-a oprit evolutia in saptamana a 19-a a sarcinii, iar placenta a ramas restanta in uter si, in ciuda riscurilor si complicatiilor majore aparute, cel de-al doilea geaman a fost tinut in viata, informeaza un comunicat al unitatii medicale, remis HotNews.ro.

La inceputul lunii septembrie 2010, o femeie insarcinata, aflata in cea de-a 18-a saptamana de sarcina, s-a adresat Maternitatii Regina Maria pentru amenintare de avort. Medicul ginecolog care a preluat cazul a

fost Hadi Rahimian si, in ciuda tratamentului intensiv, una dintre fetite si-a oprit evolutia in saptamana a 19-a (fatul fiind avortat, dar placenta a ramas restanta in uter), se arata in comunicat.

Efortul echipei s-a concentrat din acel moment pe mentinerea in viata a celui de-al doilea geaman, in ciuda riscurilor mari asumate atat de catre familie, cat si de personalul medical (deces in utero, suprainfectare, complicatii materne tromboembolice etc).

Reprezentantii spitalului arata ca, in lume, cazuistica de acest tip este extrem de restransa, lucru care le-a ingreunat si mai mult misiunea.

Viitoarea mama a decis sa ramana internata in spital pana la nasterea fetitei si sa urmeze cu strictete sfaturile doctorului Rahimian, dar saptamanile care au urmat au fost marcate de o serie de complicatii materne (tromboflebita, hipertensiune arteriala, varsaturi incoercibile, intoleranta digestiva marcata, gastrita) care au facut sa creasca riscul ca sarcina nu va putea ajunge la momentul cand nou-nascutul sa aiba sanse reale de supravietuire. In plus, s-au realizat periodic discutii multidisciplinare de reevaluare a situatiei si a conduitei terapeutice.

La 31 saptamani, pe data de 11.12.2010, fetita s-a nascut pe cale naturala. Ea a avut o greutate de 1,55 de kilograme si lungimea de 41 de centimetri. Dupa nastere, evolutia clinica a fost buna, iar micuta si mama ei au plecat acasa dupa circa o saptamana, cand bebelusul cantarea 2,4 kilograme.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie ¬Regina Maria¬ a fost inaugurat pe 3 decembrie 2008 si este primul spital dedicat exclusiv obstetricii si ginecologiei, reprezentand o investitie totala de 5,5 milioane de euro.