Copiii mici cu istoric familial de alergii sau astm nu ar trebui sa frecventeze piscinele tratate cu clor, recomanda Agentia Federala de Mediu germana (UBA) luni, transmite AFP. "Copiii sub doi ani cu predispozitie genetica de alergii pot fi afectati de derivatele de clor (prezente in majoritatea piscinelor), care favorizeaza dezvoltarea unui astm", se arata intr-un comunicat UBA.

Inotul este benefic la orice varsta, dar atentie la apa din piscine Foto: MedLive.ro

Studiile realizate in ultimii ani in cateva state europene (primul in Belgia, 2003) incearca sa determine o relatie exacta intre clorul din piscinele frecventate de cei mici si slabirea cailor respiratorii sau aparitia astmului si alergiilor, explica Agentia de Mediu. Copiii sub doi ani sunt primii vizati, data fiind fragilitatea tesuturilor pulmonare si temperaturile ridicate in piscinele frecventate. UBA precizeaza ca, deocamdata, nu s-a putut stabili cu certitudine aceasta corelatie, "avand in vedere lipsa de informatii".

Afla pe MedLive.ro cum poate fi tratata apa din piscine, care sunt beneficiile inotului de la varsta mica si cateva recomandari pentru alegerea piscinei potrivite. Vezi VIDEO si comenteaza si tu.

Citeste si: