In Romania nu exista un protocol stabilit in privinta diagnosticarii si tratarii infertilitatii, iar Casa de Asigurari de Sanatate nu recunoaste infertilitatea ca fiind o afectiune si nu deconteaza costurile de tratament, iar cuplurile sunt nevoite sa cheltuiasca sume exorbitante si adesea ani sperand ca in cele din urma vor avea un copil. Din nefericire, cei mai multi nu apeleaza la medici specializati, se supun unor tratamente care nu se bazeaza pe un diagnostic corect si pierd timp pretios sau chiar sufera interventii invazive, costisitoare si traumatizante.

Testul de sarcina nu arata intotdeauna ce ti-ai doriFoto: Captura Youtube.com

Cel mai important pas pentru rezolvarea problemelor de infertilitate este diagnosticarea afectiunii si aplicarea apoi a unui protocol personalizat de tratament. Din pacate, noi, medicii, observam in cabinet cum foarte multe cupluri, peste 55%, vin dupa o abordare gresita a afectiunii si dupa ce au pierdut deja timp pretios sau chiar au avut nesansa de a li se fi declansat procese fizice invazive. Dintre aceste cupluri, 60% raman fara ovocite datorita amanarii tratamentului corect, iar celelalte 40% urmeaza tratamente de stimulare nepotrivite”, explica asist. univ. dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica ginecologie specializat in tratamentul cuplului infertil.

Citeste articolul complet si comenteaza pe MedLive.ro

Infertilitatea este o problema a ambilor parteneri

Atat femeia cat si barbatul pot avea probleme de sanatate care pot duce la infertilitate. Exista statistici care arata ca aproximativ o treime din cazurile de infertilitate sunt cauzate de starea de sanatate a femeii, o alta treime este atribuita barbatului. Restul cazurilor sunt urmare a problemelor ambilor parteneri sau au cauze necunoscute.

Citeste si Ambii parteneri ai cuplului sunt raspunzatori de conceperea unui copil. In aproape jumatate din cazuri, infertilitatea este de cauza masculina

Statistici: O treime dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile. Peste 40 ani, rata infertilitatii este de 56%

Alcoolul in timpul sarcinii poate afecta fertilitatea fatului