Cancerul de colon este cea mai frecventa afectiune dintre cancerele digestive. Prin incidenta si mortalitate, se situeaza pe locul 3 din totalitatea cancerelor atat la femei cat si la barbati. Conform statisticilor, de-a lungul vietii, fiecare dintre noi prezinta un risc de 3% de a dezvolta cancer de colon. Riscul se dubleaza, chiar se tripleaza daca o ruda de gradul I a suferit de aceasta afectiune.

Dieta bogata in grasimi, factor de risc in cancerul de colonFoto: Captura Vimeo.com

Incidenta maladiei creste odata cu varsta, mai mult de 90% dintre cazuri aparand la varste de peste 50 de ani. Important este ca, impreuna cu medicul, sa putem interpreta corect mesajele transmise de organismul nostru.

Citeste articolul complet si comenteaza pe MedLive.ro

Simptomatologia depinde de localizarea afectiunii

Daca afectiunea este localizata la nivelul colonului drept, se asociaza cu dureri abdominale, anemie secundara sangerarilor care apar, si evident cu simptomatologia legata de anemie. Daca boala este localizata la nivelul colonului stang, simptomele sunt legate de modificarile tranzitului intestinal, in ce priveste frecventa si consistenta lui: constipatie, ocluzie", explica dr. Georgeta Vremes, medic specialist oncolog.

Citeste si:VIDEO Dr. Georgeta Vremes, oncolog: Societatea stigmatizeaza si marginalizeaza bolnavii de cancer. Multi dintre pacienti nu beneficiaza nici de sprijinul celor apropiati

Cum luptam cu cancerul si cat de importanta este diagnosticarea bolii in stadii incipiente? Dr.Georgeta Vremes, medic specialist oncolog, a discutat online

Aproape 80% din cazurile de cancer la copii, depistate la timp, se pot vindeca. Simptomele cancerului la copii