Ce recomandati barbatului pentru a depasi intervalele de “rutina” din viata de cuplu, cand nu exista motivare / mobilizare / libidou? Sa presupunem ca pacientul este sanatos fizic, suficient de tanar cat sa nu se puna problema de afectiuni grave… As vedea un raspuns care sa se abata de la clasicul: sport, alimentatie sanatoasa, odihna… (Bicu).

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi pe MedLive.ro sapte intrebari si raspunsuri privind scaderea sau lipsa apetitului sexual, in cazul barbatilor, dar si al femeilor. Comenteaza si tu.

Pierderea sau lipsa libidoului, in cuplu sau in afara lui, este o disfunctie sexuala, o suferinta ca oricare alta suferinta medicala. Cand li se intampla asta, romanii cer de obicei sfatul prietenilor, apoi necunoscutilor – pe forumuri – si abia apoi discuta cu partenerul. De teama sau de rusine, consultul medical este ultima solutie de pe lista pentru ca, din pacate, foarte putini stiu ca discutia deschisa cu doctorul – anamneza – este cea mai scurta cale catre diagnosticul si tratamentul disfunctiilor sexuale.

  • Medicamentele, inclusiv anticonceptionalele, pot duce la scaderea libidoului
  • Problemele vietii cotidiene si rutina
  • Exista viata sexuala si dupa 60 de ani
  • Cauze psihologice si fiziologice
  • Rutina in cuplu apare numai daca ii dam voie