Romanii considera ca e absolut firesc sa ofere stimulente medicilor, personalului medical sau auxiliar pentru a fi tratati asa cum se cuvine, dar in acelasi timp se multumesc cu servicii tot mai slabe calitativ. Avem medici competenti, dar prost platiti, intr-un sistem medical care raspunde tot mai anevoie cerintelor minime de eficienta si calitate. Urmariti mai jos rezultatele unei cercetari IRES realizate anul acesta, in lunile aprilie si septembrie, pe un esantion de 1754 de romani peste 18 ani.

OperatieFoto: Agerpres

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

Salariile medicilor sunt mici in comparatie cu activitatea pe care o presteaza, iar cetatenii recunosc ca le acorda stimulente financiare sau de alta natura

  • 76% dintre cei chestionati apreciaza ca salariile pe care le primesc medicii din sistemul sanitar de stat nu sunt corecte in raport cu activitatea pe care o presteaza, iar 61% sunt de acord ca ei sa profeseze in paralel si la clinici private.
  • 43% dintre respondenti recunosc ca au fost nevoiti sa ofere bani sau cadouri personalului medical pentru a primi ingrijire. Practica este intalnita cel mai frecvent la respondentii intre 18 si 35 de ani si mai putin in Transilvania.
  • Medicii curanti si asistentele sunt categoriile de personal carora cetatenii le acorda cel mai des stimulente financiare: 83%. Acestia sunt secondati de infirmiere: 76% si medicii anestezisti: 65%.