Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolata, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa nu consume ciuperci cumparate la colt de strada ori culese din padure, chiar daca stiu sa le deosebeasca pe cele comestibile de cele otravitoare. Intoxicatiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontana. Pot fi cauzate atat de nedeosebirea corecta a tipurilor de ciuperci cat si de fenomenul de incrucisare cu spori intre ciupercile comestibile si cele otravitoare.

Ciupercile culese din padure te pot otraviFoto: Reuters

De aceea, Ministerul Sanatatii recomanda consumul exclusiv de ciuperci din cultura si nu din flora spontana a padurilor. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona unde au fost recoltate, de varsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerata, de modul terminc de preparare a lor si de starea de sanatate anterioara a persoanei.

Cititi articolul complet si comentati pe MedLive.ro​