Vitaminele si mineralele sunt importante pentru buna functionare a organismului. Desigur ca cea mai buna sursa sunt alimentele dar, cum nu multi dintre noi ne putem lauda cu o nutritie sanatoasa, uneori avem nevoie de suplimente. Nici surplusul de vitamine nu ne face bine, de aceea este intotdeauna indicat sa ceri intai sfatul unui medic. La fel de important este sa stii cum trebuie administrate aceste vitamine, ca ele sa fie asimilate cat mai eficient de organism.

La farmacie Foto: Hotnews

Citeste tot articolul si comenteaza pe MedLive.ro.

Suplimentele de vitamine nu functioneaza nici ele oricum. Fara o alimentatie corespunzatoare, ele nu vor fi asimilate de organism, de aceea e bine sa le asociezi cu alimente care contin in mod natural vitaminele din capsula. De exemplu, tableta de vitamina C e bine sa fie luata cu un pahar de suc natural de portocale.

Vitaminele luate pe stomacul gol pot provoca stari de greata sau indigestie. Asta se intampla in special daca iei prea multe odata. Desi toate vitaminele pot provoca asemenea simptome, cel mai des ele apar din cauza suplimentului de fier sau a complexului de vitamina B.

Vitaminele liposolubile, precum vitaminele A, D, E sau K, se administreaza cu alimente care contin grasimi.